Atât de revoluționar, încât nici nu se mai poate chema tirbușon, așa că a fost denumit, deocamdată, Coravin Wine Access System. Noua tehnologie permite iubitorilor de vin „să-și toarne în pahar și să se bucure de băutura lor preferată fără a mai scoate dopul”.
Cunoscutul critic de vin Robert Parker pare entuziasmat de noul dispozitiv, afirmând despre el că „pentru vin, este vorba despre cel mai revoluționar și incitant produs apărut în ultimii 30 de ani și mai bine”.
Sistemul Coravin lasă dopul la locul lui și împiedică oxidarea vinului, permițând acestuia să evolueze și să se învechească natural, chiar și după ce ai băut un pahar din sticla respectivă.
Noua tehnologie se bazează pe un ac subțire, care trece prin folia protectoare și prin dopul de plută. Dispozitivul injectează apoi argon în sticlă (argonul este un gaz inert, folosit de unii vinificatori). Presiunea creată împinge vinul prin ac în pahar, iar oxigenul nu pătrunde deloc în sticlă. Odată ce acul este scos, pluta se etanșează în mod natural, iar vinul rămas „continuă să evolueze în mod natural”.
Compania speră că noul sistem va permite restaurantelor să ofere o gamă mai largă de vinuri la pahar, atâta vreme cât oxidarea vinului rămas în sticlă nu mai constituie o problemă.
De acord-de acord ! Si se gàseste de cumpàrat UNDE ? Aveti f-o idee ?
Mà stiti doar cà-s “bolnav” de vin…
Eu pân-acum foloseam pompa de vin cu dopurile speciale cu fantà, de cauciuc.
haha…asta da denumire, numai nu merge la servici in locul tau, in rest face de toate:D
De acord-de acord ! Si se gàseste de cumpàrat UNDE ? Aveti f-o idee ?
Mà stiti doar cà-s “bolnav” de vin…
Eu pân-acum foloseam pompa de vin cu dopurile speciale cu fantà, de cauciuc.
Păi de-abia s-a lansat prototipul, nu s-a comunicat niciun preț, până ajunge în magazine mai durează oleacă… 🙂
e 300 usd in state cu doua capsule de argon incluse; inca nu-mi dau seama cam la cate sticle ajunge o capsula, e in jur de 10 usd capsula separat.
Mulțumesc 🙂