• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Coravin lansează un tirbușon absolut revoluționar

Jul 31, 2013 costachel Știri 5


Coravin

Atât de revoluționar, încât nici nu se mai poate chema tirbușon, așa că a fost denumit, deocamdată, Coravin Wine Access System. Noua tehnologie permite iubitorilor de vin „să-și toarne în pahar și să se bucure de băutura lor preferată fără a mai scoate dopul”.

Cunoscutul critic de vin Robert Parker pare entuziasmat de noul dispozitiv, afirmând despre el că „pentru vin, este vorba despre cel mai revoluționar și incitant produs apărut în ultimii 30 de ani și mai bine”.

Sistemul Coravin lasă dopul la locul lui și împiedică oxidarea vinului, permițând acestuia să evolueze și să se învechească natural, chiar și după ce ai băut un pahar din sticla respectivă.

Noua tehnologie se bazează pe un ac subțire, care trece prin folia protectoare și prin dopul de plută. Dispozitivul injectează apoi argon în sticlă (argonul este un gaz inert, folosit de unii vinificatori). Presiunea creată împinge vinul prin ac în pahar, iar oxigenul nu pătrunde deloc în sticlă. Odată ce acul este scos, pluta se etanșează în mod natural, iar vinul rămas „continuă să evolueze în mod natural”.

Compania speră că noul sistem va permite restaurantelor să ofere o gamă mai largă de vinuri la pahar, atâta vreme cât oxidarea vinului rămas în sticlă nu mai constituie o problemă.

Foto: coravin.com

S-ar putea să vă intereseze și:

Robb Higgs tirbusonCum funcționează un tirbușon de 125.000 de euro Paharul care răcește vinulA apărut paharul care menține vinul la temperatura corectă! Vinvest lansează Vintest AC/DCAC/DC lansează un nou vin: Platinum 2010 Shiraz

  • inventii, vin

5 thoughts on “Coravin lansează un tirbușon absolut revoluționar”

  1. nouatigaraelectronica 31/07/2013 at 17:24

    haha…asta da denumire, numai nu merge la servici in locul tau, in rest face de toate:D

    Reply ↓
  2. Niko LG 01/08/2013 at 11:28

    De acord-de acord ! Si se gàseste de cumpàrat UNDE ? Aveti f-o idee ?
    Mà stiti doar cà-s “bolnav” de vin…
    Eu pân-acum foloseam pompa de vin cu dopurile speciale cu fantà, de cauciuc.

    Reply ↓
    1. costachel Post author01/08/2013 at 13:28

      Păi de-abia s-a lansat prototipul, nu s-a comunicat niciun preț, până ajunge în magazine mai durează oleacă… 🙂

      Reply ↓
      1. candystore 08/08/2013 at 15:49

        e 300 usd in state cu doua capsule de argon incluse; inca nu-mi dau seama cam la cate sticle ajunge o capsula, e in jur de 10 usd capsula separat.

        Reply ↓
        1. costachel Post author08/08/2013 at 19:29

          Mulțumesc 🙂

          Reply ↓

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • costachel on Salata (de) Boeuf
  • Gurmăndel on Salata (de) Boeuf
  • George Budacea on Dr. ing. Gheorghe Anghel – un mare oenolog
  • costachel on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)
  • Timi on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved