La recent încheiatul Mondial de la bière, desfășurat la Strasbourg (Franţa), în perioada 21-24 octombrie, medalia de platină, care recompensează cea mai bună bere din lume, a fost acordată unei beri daneze, Hornbeer Dryhop (6,5% vol. alc.), produsă de Hornbeer.
Au fost decernate, de asemenea, 12 medalii de aur. Fabricanții premiați au fost, în ordine alfabetică, Belgoobeer (pentru Bioloo Blond), Birra Amiata (pentru Bastarda Rossa), Birra San Biagio (pentru Ambar), Brasserie Dieu du Ciel! (pentru Aphrodisiaque și Dernière Volonté), Brasserie du Pays Flamand (pentru Anosteké), Brasserie Historique de l’Abbaye du Cateau (pentru Vivat blonde), Brasserie La Franche (pentru La Franche Profonde), Cerveses Alve (pentru Bock Damm), Le Brewery (pentru Odo), Smuttynose Brewing Co. (pentru Robust Porter) și V and B (pentru Levrette Triple).
Juriul a fost alcătuit din Steve Holt (Marea Britanie, președintele juriului), Christian Deglas (Belgia), Hervé Loux (Franța), Samuel Merritt (SUA), Laurent Mousson (Elveția), Elisabeth Pierre (Franța), Patrice Schoune (Canada-Belgia), Alessio Selvaggio (Italia), Philippe Wouters (Canada-Belgique) și Alex Barlow (Marea Britanie, jurat supleant)
Concursul s-a numit „MBière Europe Pierre Celis” în onoarea „tatălui berii albe” care a murit primăvara trecută la Hoegaarden (Belgia). Au fost înscrise peste 500 de beri, provenind de la 150 de producători. Nu au existat mai multe categorii, iar criteriile au fost în număr de 5: calitatea berii, aromele, gustul, finalul și plăcerea globală.