• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Au mai rămas doar două zile până la deschiderea Vintest

Oct 25, 2011 costachel Eveniment, Mozaic 0


Prima ediție a Salonului Național de Vinuri al României Vintest își va deschide porțile joi și se va desfășura în perioada 27-30 octombrie, în Complexul Romaero Băneasa din București.

Lansarea Vintest în Capitală este făcută de o echipă cu o experiență bogată în evenimente similare, cele 8 ediții ale Salonului Internațional de Vinuri la Timișoara fiind cel mai important punct din portofoliul echipei Vinvest.

Conferința de lansare de ieri, găzduită de Restaurantul Morgan La Dud, i-a avut în prim plan pe partenerii Salonului Vintest, care vor desfășura activități antrenante pentru public, pe durata celor 4 zile de la sfârșitul acestei săptămâni.

Reprezentantul Asociației Degustătorilor Autorizați din România (ADAR), prof. dr. univ. Ioan Nămoloșanu, a afirmat că experții degustători vor explica publicului vizitator cum poate fi recunoscută calitatea unui vin, precizând că educarea gustului populației va fi un obiectiv al Salonului pe termen lung.

Asociația Somelierilor din România (ASR), reprezentată la conferința de presă de vicepreședintele ASR, Virgil Dumitrașcu, va fi alături de vinari și bucătari pentru a-i iniția pe vizitatori în secretele asortării vinului cu mâncarea.

Un alt partener important al Salonului Național de Vinuri al României – Vintest este Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), al cărui reprezentant, secretarul de stat Liviu Bumbu, i-a anunțat pe producătorii de vin că reconversia este încă un instrument activ, fondurile putând fi accesate până în 2013.

O prezență atractivă a conferinței de lansare a fost maestrul bucătar Petrișor Tănase, secretarul general al Asociației Naționale a Bucătarilor și Cofetarilor din Turism (ANBCT). Maestrul Petrișor a anunțat că Salonul va fi onorat de o invitată specială, o campioană internațională la arta culinară, care va găti chiar la fața locului.

Salonul Național de Vinuri al României – Vintest, se va deschide joi, 27 octombrie, la ora 11.00. Timp de 4 zile, între orele 10.00 și 18.00, la Complexul Romaero Băneasa, românii vor putea degusta gratuit sute de vinuri.

În prețul biletului, de 10 lei, vizitatorii vor primi un pahar de degustare într-un săculeț, un simbol al degustătorilor. Grupurile organizate de tineri și profesioniști au intrarea gratuită.

S-ar putea să vă intereseze și:

Vintest 2013Mai puțin de-o lună până la debutul Vintest 2013 A doua ediție a Salonul Vintest, București Vintest 2013Vintest – programul celei de-a III-a ediții Vintest 2011Vintest 2012, în octombrie, la Sala Palatului

  • ADAR, ASR, vin, Vintest

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Iulian Budală on Roquefort
  • Otilia on Vinete marinate libaneze
  • Vio on Vinete coapte la borcan
  • costachel on Urzicile lui Păstorel
  • OPREA DORINA on Urzicile lui Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved