Inventatorul britanic Martin Myerscough, se află în tratative cu unele supermarket-uri în privința comercializării sticlei sale ecologice „Greenbottle”, începând de anul viitor, anunță huffingtonpost.co.uk.
Invenția, realizată din papier mâché (material de construcție constând din mai multe straturi de hârtie poroasă), are o amprentă de carbon de doar 10% din cea a unei sticle de vin obișnuite.
Nu este vorba despre o noutate absolută, deoarece în rețeaua britanică ASDA au apărut deja „sticlele” de lapte GreenBottle (imaginea de mai sus).
Expertul în vinuri Gerard Basset, director al hotelului TerraVina din Hampshire și câștigător al titlului de Cel mai Bun Somelier în anul 2010, a afirmat: „Dacă ambalajul va salva timp, bani și este mai bun pentru mediu, de ce nu? Dar mă aștept ca acesta să fie preferat doar pentru vinul ieftin, comun. Nu îmi imaginez că va avea vreodată succes în ceea ce privește vinurile bune.”
Aceste sticle au și avantajul greutății, având în vedere că ele cântăresc mai puțin, dar și faptul că nu se sparg atunci când sunt scăpate.