• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Contează și ce mănânci, dar mai ales când mănânci

May 20, 2012 costachel Mozaic, Nutritie 0


Prevenirea obezității este posibilă. Dacă nu încă la oameni, cu siguranță însă la șoareci.

Experimente recente au demonstrat că șoriceii hrăniți doar într-un interval fix de 8 ore pe zi, chiar dacă au primit la masă mâncăruri grase, au fost, după trei luni de „dietă”, mai sănătoși decât cei care au avut „liber” să mănânce oricând alimente sănătoase, anunță newscientist.com.

Legătura dintre obezitate și orele la care iei masa nu reprezintă o noutate și este cât se poate de normală, spune Satchidananda Panda, de la Institutul Salk din La Jolla, California. În fond, este mult mai probabil ca seara, și mai ales noaptea, „gustările” să conțină produse grase și alcool. Dar noutatea cercetării constă în faptul că ea demonstrează strânsa legătură între „ceasurile” noastre interne și metabolism, iar perturbarea acestei legături duce la creșteri în greutate și chiar la diabet zaharat.

„Până acum, toată cercetarea s-a făcut în legătură cu ce mănâncă oamenii”, a precizat Panda. „Nu au mai fost până acum colectate date despre când mănâncă ei.”

El și colegii săi au hrănit două grupuri de șoareci cu alimente bogate în grăsimi, singura diferență dintre cele două grupe fiind că prima putea mânca doar într-un interval de 8 ore, în timp ce a doua absolut oricând. Pentru comparație, au fost făcute alte două grupuri, care însă au fost hrănite cu alimente sănătoase. Iar toți șoarecii, din toate grupurile, au primit un număr egal de calorii.

După trei luni s-a constatat că șoriceii care au avut posibilitatea de a mânca oricând mâncăruri grase au crescut în greutate cu un procent mediu de 28%, le-a crescut nivelul zahărului din sânge, iar ficatul a început să fie afectat. În schimb, șoriceii care au primit aceeași alimentație, dar numai în cadrul intervalului de 8 ore pe zi, au rămas sănătoși și nu s-au îngrășat. Mai mult, ei s-au prezentat mai bine, per total, chiar și decât cei care au primit alimente sănătoase, dar au avut posibilitatea de a mânca oricând.

Cercetătorii, care și-au publicat datele deja obținute în revista Cell Metabolism, au anunțat că au trecut deja la faza a doua a experimentului, pe subiecți umani voluntari.

S-ar putea să vă intereseze și:

Food is fashionFood is Fashion: să mănânci bine e „cool” Degustare ADAR TomestiO degustare ADAR cu de toate. Dar mai ales cu vinuri bune Prăjelile nu favorizează în mod direct bolile de inimă Pahare de vin diapazonAtunci când vinul începe să cânte…

  • Nutritie, sanatate, studiu

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • costachel on Salata (de) Boeuf
  • Gurmăndel on Salata (de) Boeuf
  • George Budacea on Dr. ing. Gheorghe Anghel – un mare oenolog
  • costachel on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)
  • Timi on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved