După cum v-am anunțat deja, mâine începe, la Sala Palatului, ediția cu numărul 4 a Salonului Național de Vinuri al României, Vintest București. Și, fiindcă vă rămăsesem dator, iată și programul complet al manifestării.
Vineri, 24 octombrie
Ora 11.00 – întâlnirea expozanților la cafea;
Ora 12.00 – deschiderea oficială;
Ora 13.30 – startul Cupei Bucureștiului în Artă Culinară. Organizator Asociația Națională a Bucătarilor și Cofetarilor din Turism, președinte Ștefan Bercea, secretar-general Petrișor Tănase (Stand Gastro);
Ora 14.00 – degustare Casa Panciu. Lansare Cabernet Sauvignon Rose;
Ora 15.00 – degustare Vinarte. Lansare Negru de Drăgășani 2013;
Ora 16.00 – degustare Pivnițele Logos: Plebanoș;
Ora 17.00 – degustare Crama Dealul Dorului, Cabernet Sauvignon 2013 (medalie de aur la Concursul Național de Vinuri și Băuturi Alcoolice Vinvest 2014);
Ora 18.00 – degustare Domeniile Sâmburești. Lansare Pinot Noir 2013;
Ora 11.00 – detalii despre Cupa Bucureștiului în Artă Culinară cu Petrișor Tănase;
Ora 12.00 – Marian Constantinescu, Cine lasă ușile deschise în turism! (o carte despre viata secretă a hotelierilor). Lansare de carte cu sesiune de autografe la standul Asociației Naționale a Bucătarilor și Cofetarilor din Turism (cu premii: geantă de voiaj și premii în vin)
Ora 13.00 – degustare Budureasca, Oro Manisa, cupaj de Chardonnay și Tămâioasă românească, Gama Origini, Ultra Premium;
Ora 14.00 – Domeniile Dealu Mare Urlați, degustare Pelin de Urlați;
Ora 14.30 – degustare aplicata cu somelierii Cătălin Baluță și Mihai Dumitru;
Ora 15.00 – degustarea vinurilor din soiul Fetească Neagră cu Juan Mendiola Huyamares, degustător internațional OIV (Organizația Internațională a Viei și Vinului), președinte al Confederației Naționale Pisco Peru;
Ora 16.00 – prezentare Scharfenberger Maschinenbau, cu Wilhelm Roth;
Ora 16.30 – Domeniile Sâmburești, lansare Fetească Neagră;
Ora 17.00 – butoaiele Vallach de la Unicom Wood Production, cu Mihaela Czipczer;
Ora 17.30 – degustare de vinuri bio la Domeniile Franco-Române;
Ora 18.00 – închiderea salonului.
Duminica, 26 octombrie
Ora 10.00 – întâlnirea expozanților;
Ora 11.00 – lansarea ediției de toamna a revistei Top Drinkfood&Lifestyle;
Ora 11.30 – degustare Domeniul Vlădoi;
Ora 12.15 – degustare Domeniile Boieru;
Ora 12.30 – prezentare și degustare Aqua Carpatica;
Ora 12.45 – degustare Domeniile Sara;
Ora 13.30 – degustare Pietroasa, Tămâioasă Românească 2012;
Ora 14.00 – lansare de carte cu sesiune de autografe. Mihail Gălățanu, Elixirul, (roman pe tema vinului);
Ora 14.30 – anunțarea câștigătorilor concursului Cupa Bucureștiului în Artă Culinară;
Ora 15.00 – anunțarea câștigătorului premiului „Cea mai reușită eticheta” de către Asociația Presei Agricole din România;
Ora 15.30 – anunțarea câștigătorului tombolei „Cumperi bilet la Vintest și câștigi greutatea ta în vin”;