• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Importurile de vin, de 8 ori mai mari decât exporturile

Feb 20, 2012 costachel Știri 0


Importurile de vin au depășit 734.650 hectolitri (hl), în primele 10 luni din 2011, de opt ori mai mari decât exporturile realizate în aceeași perioadă, care s-au cifrat la 87.250 hl, potrivit datelor furnizate luni de Patronatul Național al Viei și Vinului și preluate de Agerpres.

Valoarea importurilor de vin a însumat 38,13 milioane de euro, la 10 luni din 2011, în timp ce exporturile au totalizat 12,6 milioane de euro.
Potrivit PNVV, față de perioada similară din 2010, importurile de vin au crescut de 3,2 ori în primele 10 luni din 2011 ( 224.913 hl la 10 luni din 2010), în timp ce exporturile au scăzut cu 11 procente (98.124 hl la 10 luni 2010).

Cele mai mari exporturi, din ultimii cinci ani, au fost realizate în 2007 când au fost exportate 149.363 hectolitri.

Consumul de vin în România este situat între 23,4 și 24 litri/locuitor, acesta reprezentând jumătate din consumul țărilor dezvoltate, care se ridică la 50 de litri/locuitor.

România este unul dintre cei 15 producători de vin la nivel mondial și al șaselea producător de vinuri din Europa după Franța, Italia, Spania, Germania și Portugalia. De asemenea, România ocupă locul cinci în ierarhia țărilor viticole europene, cu o suprafață totală cultivată cu viță de vie pe rod de 183.400 hectare în 2010.

S-ar putea să vă intereseze și:

vin import exportImporturile de vin au fost anul trecut de cinci ori mai mari decât exporturile Importuri de vin exporturi de vin RomâniaȘi anul acesta, importurile de vin au depășit deja 27 milioane de euro Import Export VinuriRomânia a importat de 6 ori mai mult vin decât a exportat Exportul de produse agroalimentare a crescut cu 55%

  • agricultura, export, import, PNVV, vin, viticultura

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Iulian Budală on Roquefort
  • Otilia on Vinete marinate libaneze
  • Vio on Vinete coapte la borcan
  • costachel on Urzicile lui Păstorel
  • OPREA DORINA on Urzicile lui Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved