• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Argint pentru România la Concours Mondial du Sauvignon

May 06, 2013 costachel Știri 0


Concours Mondial du Sauvignon

Recent, la Château de Blois în Valea Loarei s-a desfășurat cea de-a patra ediție a Concours Mondial du Sauvignon. La competiție au participat 807 vinuri realizate din Sauvignon Blanc, provenind din 22 de țări producătoare. Printre națiunile care au trimis vinuri la concurs s-au numărat Noua Zeelandă, Chile, Franța, Spania, Italia, Grecia, Elveția, Cehia, România, Slovacia etc.

Juriul (fotografia de dedesubt) a fost format din 60 de experți (producători, oenologi, somelieri, distribuitori și jurnaliști de vin), reprezentând 20 de țări. Au fost decernate un total de 231 de medalii, dintre care 79 de aur și 152 de argint. Din România, o medalie de argint a fost obținută de Sauvignonul Blanc 2011 Domeniul Coroanei Segarcea.

Concours Mondial du Sauvignon Juriul

Au fost decernate și patru trofee speciale, pe categorii, pentru cele mai bune vinuri prezente în concurs. La secțiunea „asamblaj”, premiul a fost câștigat de Château Tour de Mirambeau Réserve 2012 Bordeaux Blanc (Franța), iar dintre vinurile „cu lemn”, cel mai bun a fost considerat Domaine André Vatan Saint François 2011, Sancerre (Franța). Vinurile „fără lemn” au fost împărțite în două grupe, în funcție de prețul lor de vânzare: <10 € și > 10 €. Câștigătoarele au fost, la prima categorie, Domaine Gibault Sauvignon Blanc 2012, Touraine (Franța), iar la cea de-a doua Weingut Genheimer Killz Gutenberger Felseneck 2012 (Germania). Palmaresul complet al concursului poate fi găsit aici.

Următoarea ediție va avea loc în primăvara lui 2014, la Bordeaux.

Concours Mondial du Sauvignon

Foto: cmsauvignon.com

S-ar putea să vă intereseze și:

Vinurile românești: 3 medalii de aur și 10 de argint la Concours Mondial de Bruxelles Mondial du Merlot 2012România a obținut două medalii de aur și una de argint la Mondial du Merlot 5 medalii de aur şi 2 de argint la Concours Mondial de Bruxelles 2010 vinuri românești la Mondial de Bruxelles 201321 de vinuri românești medaliate la Concours Mondial de Bruxelles 2013

  • Domeniul Coroanei, medalii, Sauvignon Blanc

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • costachel on Salata (de) Boeuf
  • Gurmăndel on Salata (de) Boeuf
  • George Budacea on Dr. ing. Gheorghe Anghel – un mare oenolog
  • costachel on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)
  • Timi on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved