• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Zacuscă de fasole, în două variante

Sep 16, 2011 costachel Conserve și murături, Rețete, Rețete cu legume, Rețete de post, Rețete de zacuscă, Rețete tradiționale românești 0


Continuăm, cu ajutorul domnului Marian Rădulescu, să vorbim despre zacuscă. Dacă ieri am povestit despre zacuștele de gogoșari și gogoșari cu vinete, astăzi, trăgând în continuare cu coada ochiului la caietele doamnei Mirenia a lui nea Costică Lilă, e rândul zacuștelor de fasole. Recunosc, n-am făcut niciodată așa o zacuscă, așa că tac și citesc împreună cu dumneavoastră.

Zacuscă de fasole albă

Se pun la fiert 2 kg de fasole albă cu bobul mai mare. Fasolea se scurge și se trece prin mașina de tocat. Separat, se coc și se curăță de pieliță 3 kg de ardei gogoșari roșii, apoi se toacă mărunt. Într-un litru de ulei se călesc 2 kg de ceapă de arpagic tocată în cubulețe potrivite. Toate aceste ingrediente se amestecă într-un vas încăpător și se pun la fiert cu 500 g pastă de tomate. Se condimentează cu foi de dafin, piper și ienibahar. Se pune în borcane mici și se sterilizează la cuptor cu foc potrivit de două ori a câte 40 de minute pe parcursul a 24 de ore. Se răcesc învelite în pătură.

Zacuscă de fasole boabe

Nu este o diferență prea mare de gust față de rețeta anterioară, numai că este mai rapid de preparat. 20 ardei, 20 gogoșari, 2 kg ceapă, 1,5 kg pastă de tomate, 1,5-2 kg fasole boabe albă, 3/4 l ulei, sare, piper, foi de dafin. Ardeii, ceapa, gogoșarii se dau prin mașina de tocat, se călesc în ulei încins. Fasolea, fiartă, și dată prin mașină, se amestecă împreună cu celelalte ingrediente, se adaugă pasta de tomate după gust și se pun toate într-un vas care să intre ușor în cuptor, unde zacusca se fierbe la foc potrivit până când iese uleiul deasupra. Se pune fierbinte în borcane, care se fierb în baie de aburi, ca la orice zacuscă.

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

Zacuscă de ciuperci, în două variante, iar ca bonus o zacuscă de ghebe! De două ori zacuscă de gogoșari și de încă două ori zacuscă de vinete cu gogoșari Zacuscă de ciuperci Salată de fasoleSalată de fasole, în trei variante

  • conserve, fasole, gogosari, ienibahar, Marian Radulescu, zacusca

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • instapress.ro on Cotlet Wellington
  • Advertoriale on Începe Luna Vinului la Iași
  • fiji on Sărmăluțele-n foi de varză ale lui Păstorel
  • Instapress on Acest Festival din Palatul Culturii va rămâne, probabil, în analele evenimentelor de vin
  • Faude on Veniți la cultura vinului!

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved