• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Vine seceta pentru băutorii din Rusia

Apr 06, 2012 costachel Știri 0


Recentele măsuri luate de guvernul de la Moscova pentru relicențierea fabricanților și distribuitorilor de băuturi s-au soldat cu o diminuare de 32% a numărului total de producători de alcool din Rusia, anunță agenția RIA Novosti.

În consecință, în 2011 producția de votcă a scăzut deja cu 9,5%, ajungând la 863 milioane de litri, iar cea de vin a înregistrat o scădere și mai mare, de 10,5%, (404 milioane litri). Numărul total al producătorilor a scăzut cu o treime, până la 341, iar totalul comercianților en-detail s-a redus cu o cincime, fiind acum în activitate doar 1.690 de firme.

„Mulți producători dubioși au fost forțați să iasă din afaceri”, a declarat Dmitri Dorbov, liderul Uniunii Ruse a Producătorilor de Alcool pentru RBC Daily. „Era absolut ciudat cum o distilerie care lucra, conform propriilor declarații, la 3% din capacitate, reușea să încheie anul pe profit. Este evident că producea pentru piața neagră”

Serviciul Federal pentru Reglementarea Pieței Alcoolului a început în 2011 o mare acțiune de relicențiere a tuturor firmelor care au legătură cu băuturile alcoolice. Anul trecut au fost acordate doar 2,264 de licențe (cu 34.1% mai puține decât în 2010). Cu toate acestea, se consideră că alcoolul produs ilegal a reprezentat 36,5% din piață în 2011.

Pe de altă parte, producătorii de alcool sunt îngrijorați de faptul că aceste măsuri sunt discriminatorii față de micii producători, care în mod firesc întâmpină dificultăți mult mai mari pentru îndeplinirea condițiilor necesare relicențierii. O problemă la care autoritățile nu sunt deloc sensibile, afirmând că tocmai acești producători sunt cei care asigură majoritatea producției de alcool ilegal.

Un răspuns care nu risipește în totalitate bănuiala că aceste noi reglementări sunt menite să favorizeze marii jucători de pe piață. Un calcul publicat pe russianvodka.com arată că, dacă se vor menține reglementările actuale, se va ajunge în situația ca, în 4-5 ani, un număr de maximum 10 companii să controleze întreaga piață rusească a votcii. O piață estimată la 13 miliarde de dolari pe an.

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

Fonduri UE pentru promovarea vinurilor bulgărești în Rusia și China Primăvara în roséVine, vine… Primăvara. În rosé! Iepurașul eMAG vine încărcat cu surprize pentru cei mici Crama Basilescu vine la PROVINO cu artileria grea

  • legislatie, producatori, Rusia, vin, votca

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Costin on Ciorba de burtă a lui Pastorel
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Piper
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Pecorino
  • Țara Prunelor - România on Filoxera în România? Parc-a fost ieri…
  • Invenții Care Trebuiesc Inventate - 27.03 - Piuituri on 9 soluții anti-mahmureală

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved