• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Vinaigrette à la crème. Adică vinegretă cu smântână

Jul 22, 2011 costachel Rețete, Rețete de la cititori, Sosuri reci 2


Tot de la Julia Child, prin intermediul prietenului nostru, Mihai Ovidiu, ne vine și rețeta acestui sos foarte simplu de făcut și absolut excelent pentru salate, ouă fierte tari, legume sau pește fiert (cald sau rece). Așa că să trecem iute la treabă, că n-avem prea mult de vorbit la o preparație atât de simplă.

1 gălbenuș de ou, 4 linguri smântână pentru frișcă sau smântână fermentată, ½ cană sos vinegretă, suc de lămâie după gust, 2 linguri ierburi aromate, proaspete, tocate: pătrunjel, arpagic verde, tarhon, asmățui (hasmațuchi), sorbestrea (Sanguisorba officinalis) sau numai mărar.

Se bat gălbenușul și smântâna într-un vas până când se amestecă bine. După amestecare se adaugă vinegreta, ca și cum am face o maioneză. Se gustă pentru a se asezona cu suc de lămâie și, la sfârșit, se amestecă ierburile.

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

Default ThumbnailSos vinegreta Céleri-rave rémoulade, adică țelină cu sos de muștar Castraveți cu ciuperci și smântână, recomandați de Julia Child Default ThumbnailSos de smantana cu hrean

  • Mihai Ovidiu, otet, rece, salata, smantana, sos, ulei, verdeturi

2 thoughts on “Vinaigrette à la crème. Adică vinegretă cu smântână”

  1. aphextwinz 23/07/2011 at 09:45

    Nu stiu unde sa scriu, dar m-a amuzat (nu imi merge mailul de la computerul asta) ca am vazut azi pe mediafax cautand cu totul altceva.

    “Tabără: România poate cultiva 150.000 hectare de sfeclă de zahăr, faţă de doar 20.000 ha în prezent”

    Nu faceti un articol, ceva? ca eu nu ma pricep, mi s-a parut la fel de amuzant ca stirile alea cu nu stiu ce actor nul a fost vazut in nu stiu ce localitate stand la plaja.

    Scuze ca nu sunt on topic dar promit ca va dedic azi o reteta ca sa ma iertati.

    Reply ↓
  2. costachel Post author23/07/2011 at 13:01

    Off, ca m-am saturat de ministrul asta! Doamne, si cat ma bucurasem ca, in fine, avem un agronom ministru… Mi-a venit ieri sa mai scriu un text despre el, ca nu mai stiu ce agentie ne-a descris ca paradisul energiei eoliene (de pe terenurile agricole, of course), dar mi s-a facut lehamite… Faza nasoala e ca anul asta chiar se pare ca o sa avem recolta buna, asa ca sigur o sa se mandreasca tare cu asta. De parca ar avea vreun merit…

    Reply ↓

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Faude on Veniți la cultura vinului!
  • Pairing-ul autohton sau Cu ce vinuri românești tradiționale asociem brânzeturile noastre on Filoxera în România? Parc-a fost ieri…
  • Ida on China face orez fals din plastic? Pe bune?
  • Dumitras on Ciuperci cu smântână
  • Costin on Ciorba de burtă a lui Pastorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved