• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Vin de Sommelier By Marius Stoica – o premieră pentru România

Apr 22, 2015 costachel Comunicate de presă, Eveniment, Mozaic 0


Vin de Sommelier By Marius Stoica

La ediția din acest an a Salonului Vinvest, tânărul somelier Marius Stoica s-a prezentat cu al său Vin de Sommelier (2013, sec), o interesantă premieră pentru lumea românească a vinului. Și, cum nu l-am gustat, am să-l las pe autor să-și prezinte opera, că așa-i bine și frumos.

Cupajarea vinurilor este un proces prin care diferite soiuri sunt amestecate în rețete unice, cu o măiestrie dusă la nivel de artă. Asemenea maestrului parfumier care combină miligrame din esențele dorite pentru a contura notele perfecte ale unui parfum sau, așa cum Master Blender-ul combină cu măiestrie tutunuri nobile pentru a obține blend-uri distincte și rafinate, sommelierul îmbină diferite soiuri și diferite stiluri de vinificație în căutarea vinului perfect.

Datorită experienței de somelier și studiilor în oenologie și vinificație, am descoperit nu doar ce tipuri de vin se completează cel mai bine, dar și modul în care notele de gust intră în armonie pentru a crea experiența perfectă a degustatului.

Vinul de bază este un Merlot vinificat în lipsa lemnului de Daniel Dorneanu (oenolog @ Domeniile Franco Romane), cu o structură subțire, dar bogat în taninuri. Vinul pe care l-am ales pentru completarea experienței gustative este un Cabernet Sauvignon vinificat de Stephen Donnelly (oenolog @ Crama Budureasca), maturat douăsprezece luni în butoaie mici de stejar, bogat în arome și alunecos pe palatin.

Această primă ediție, limitată la doar 600 de sticle, cuprinde vinuri provenite din cele mai bune zone, prelucrate cu grijă și mixate într-o rețetă unică sub sigla Vin de Sommelier, ce reprezintă simbolul aprecierii mele pentru aceasta cultură și pentru iubitorii de vin.

Invit iubitorii de vin să ne bucurăm împreună descoperind eleganța, complexitatea și armonia primului cupaj din România realizat de un somelier.

Marius Stoica

Mai fac doar o precizare: din câte știu, singura soluție pentru a vă putea bucura de acest vin este să luați legătura cu Marius. Link-ul spre pagina de facebook e aici, iar mail-ul aici.

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

Frank Smulders ProvinoPremieră absolută la Provino: primul masterclass din România susținut de un Master of Wine GoodwineGoodWine impune noi standarde pentru evenimentele de vin din România Whirlpool aduce în România cea mai nouă soluție pentru prospețimea de durată a alimentelor WWF: viitoarea Politică Agricolă Comună aduce multe riscuri și dezavantaje pentru România

  • Budureasca, cupaj, Dan Dorneanu, DVFR, Marius Stoica, Merlot, somelier, vin, Vinvest

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Costin on Ciorba de burtă a lui Pastorel
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Piper
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Pecorino
  • Țara Prunelor - România on Filoxera în România? Parc-a fost ieri…
  • Invenții Care Trebuiesc Inventate - 27.03 - Piuituri on 9 soluții anti-mahmureală

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved