• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Varză cu carne ca-n Tirol

Jan 22, 2012 costachel Rețete, Rețete cu carne de porc 0


Desigur, orice varză cu carne seamănă, în primul rând, cu o altă varză cu carne, iar rețeta ce urmează n-avea cum să facă excepție de la această regulă. Dar mi se pare o variantă foarte interesantă și, zic eu, n-ar trebui să vă lipsească din portofoliu, fie doar și pentru a fi pe placul unor invitați mai cu nasul pe sus („ca-n Tirol, auzi, tu, fată!”). Însă, cum vărzuca de mai jos e chiar foarte gustoasă, zic eu că merită, indiferent de situație, să vă notați:

1 kg spată de porc,
1 kg varză murată,
2 ardei grași roșii,
2 ardei grași verzi,
150 g unt,
50 g slănină,
1 ceapă,
1 păhărel de țuică (ca să nu vă trimit după vreun Schnaps!),
50 ml oțet,
3 căței de usturoi,
sare și piper.

Tăiați ceapa rondele, apoi căliți-o în slănina tocată, amestecată cu 50 g unt (cică tirolezii ar folosi, de fapt, partea grasă de la vreun Schinken, nu slănină, dar asta să rămână în paranteză).

Când începe să se înmoaie, adăugați carnea, tăiată bucățele destul de mici. Amestecați, sărați, piperați și, când se încinge bine, stingeți cu țuica. Puneți capacul și continuați călirea până când e gata carnea, adăugând din când în când, dacă e cazul, câte un pic de apă caldă.

Separat, căliți cățeii de usturoi (curățați, dar întregi) în restul de unt. Puneți peste ei varza (spălată, tăiată fin și bine stoarsă), sărați (dacă mai e cazul), piperați, amestecați bine și căliți la foc moale până când e gata (adăugați și aici câte puțină apă caldă, dacă simțiți că trebuie).

În fine, puneți la fiert ardeii (tăiați fâșii sau pătrățele, după plac) în oțetul diluat cu 150 ml apă și aveți grijă să nu se fleșcăiască de tot, e mai bine să rămână ușor „al dente”.

Când varza e gata, adăugați carnea și ardeii strecurați. Amestecați și mai fierbeți-le împreună câteva minute, să se cunoască mai bine între ele.

Serviți varza cu carne fierbinte, iar în pahare turnați un pahar de vin roșu sec. Parcă Merlot aș zice de data asta.

S-ar putea să vă intereseze și:

Varza cu carneVarză cu carne Varză dulce cu carne Varză nouă cu carne de pui Mâncare de varză murată cu afumaturăMâncare de varză murată cu afumătură

  • Austria, porc, varza, varza cu carne, varza murata

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Iulian Budală on Roquefort
  • Otilia on Vinete marinate libaneze
  • Vio on Vinete coapte la borcan
  • costachel on Urzicile lui Păstorel
  • OPREA DORINA on Urzicile lui Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved