• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Un whisky scoțian cât se poate de extraterestru

Apr 11, 2012 costachel Știri 1


O mică cantitate de whisky va fi produsă la bordul Stației Spațiale Internaționale (SSI), pe baza unor ingrediente provenind de la distileria Ardberg de pe insula scoțiană Islay, în cadrul unui experiment științific care studiază efectele avute de lipsa gravitației asupra procesului de maturare.

Compuși extrași din malțul nematurat și particule de lemn de stejar afumat au fost trimise pe SSI prin intermediul unui vehicul spațial de tip cargo, fără echipaj uman la bord, lansat în octombrie 2011, informează bbc.co.uk, preluat de Mediafax.

Oamenii de știință vor să înțeleagă felul în care acestea interacționează pe orbita terestră, unde forța de gravitație este aproape nulă.

Potrivit reprezentanților firmei NanoRacks LLC, compania americană care sprijină acest proiect, înțelegerea felului în care gravitația influențează procesul de maturare va stimula multe industrii, inclusiv pe cea a producătorilor de whisky, încurajându-le să conceapă noi produse în viitor.

Experimentul din spațiu, prezentat la Edinbugh International Science Centre, va dura cel puțin doi ani.

Moleculele trimise în spațiu provin de la două tipuri de substanțe din clasa terpenelor – substanțe adeseori cu miros și gust aromat. Este pentru prima oară când oamenii studiază interacțiunea terpenelor cu alte molecule în condiții de imponderabilitate.

Oamenii de știință vor măsura interacțiunea dintre aceleași tipuri de molecule și în condiții gravitaționale obișnuite, pe Terra, pentru a compara apoi rezultatele.

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

Exporturile de whisky scoțian au depășit 5 miliarde de euro Old Pulteney a fost desemnat cel mai bun whisky din lume în 2012 Producătorii de whisky sărbătoresc jubileul Reginei Marii Britanii The famous grouseCea mai mare sticlă de whisky din lume va avea 200 de litri

  • Scotia, studiu, whisky

One thought on “Un whisky scoțian cât se poate de extraterestru”

  1. futurolog 13/04/2012 at 09:07

    stire peste 3-4 ani: “dupa ce a trecut pe langa statia spatiala internationala, un OZN a fost vazut plutind in deriva pe trei căi lactee”

    Reply ↓

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Costin on Ciorba de burtă a lui Pastorel
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Piper
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Pecorino
  • Țara Prunelor - România on Filoxera în România? Parc-a fost ieri…
  • Invenții Care Trebuiesc Inventate - 27.03 - Piuituri on 9 soluții anti-mahmureală

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved