• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Un proiect românesc destinat micilor fermieri a fost desemnat cel mai bun din Europa

Dec 11, 2012 costachel Știri 0


Proiect agricultura

România a câștigat primul loc la secțiunea „Comunicare către beneficiari” cu proiectul realizat de fundația ADEPT Transilvania, obținând 42% din voturile participanților în competiția „Best CAP communication award”, organizată de Direcția Generală pentru Agricultură a Comisiei Europene (DG Agri).

Următorul clasat a fost proiectul realizat de Consiliul European al Tinerilor Fermieri (CEJA), cu 37% din voturi, alte 21% din voturi fiind acordate celui de-al treilea proiect nominalizat în această categorie, cel al site-ului editorial agricola.com, adresat fermierilor spanioli.
Prezent la eveniment, comisarul european pentru agricultură, Dacian Cioloș, a declarat că toate cele 12 proiecte nominalizate au fost inspirate, promovând într-o formă sau alta Politica Agricolă Comună (PAC).

„Proiectul celor de la ADEPT Transilvania a fost foarte bine primit și asta arată că foarte multe lucruri se pot face și dincolo de ceea ce fac autoritățile si nu neapărat cu bani mulți. Cred că se pot face lucruri interesante pentru masa mare de beneficiari”, a spus Dacian Cioloș.

În opinia acestuia, este foarte importantă munca comunicatorilor, deoarece fermierii au nevoie de intermediari care să promoveze ceea ce fac.

„Este foarte important că știți să vindeți viitoarea reformă PAC, chiar dacă ea nu este finalizată și mai este încă foarte mult de lucru. Comunicarea este foarte importantă, mai ales pentru fermieri, care au nevoie de intermediari, respectiv de comunicatori, care să le promoveze munca”, a subliniat Cioloș.

12 proiecte de comunicare pentru Politica Agricolă Comună (PAC), incluse în patru categorii, au fost nominalizate luni pentru premiile „Best CAP communication award” acordate de Direcția Generală pentru Agricultură a Comisiei Europene (DG Agri). În total, au participat 118 proiecte eligibile, depuse de reprezentanți din 21 de state membre.

Proiectul României, în valoare de 700.000 de euro, și-a propus să îmbunătățească accesul la informație pentru micii fermieri din Transilvania care vor să acceseze fonduri europene pentru dezvoltare rurală. Informațiile oferite sunt „împachetate” corespunzător în ghiduri de informare pe înțelesul fermierilor.

Fondurile pentru acest proiect au provenit de la Guvernul Norvegiei printr-un program de dezvoltare durabilă adresat României și Bulgariei, iar co-finanțarea a fost asigurată de Orange România, fundația având de șapte ani un parteneriat cu operatorul de telefonie mobilă. (Agerpres)

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

Old Pulteney a fost desemnat cel mai bun whisky din lume în 2012 Nepăsarea ministrului Cioloș e amendată de comisarul european Cioloș Magiunul de Topoloveni, primul produs românesc cu Indicație Geografică Europeană Prințul Charles se ocupă de micii fermieri români mai mult decât alții

  • agricultura, Ciolos, proiect, UE

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Invenții Care Trebuiesc Inventate - 27.03 - Piuituri on 9 soluții anti-mahmureală
  • kmy on Plăcintă dobrogeană
  • Sandwich-uri cu sos bolognese si parmezan – Pruncu on Tartine calde cu carne la cuptor
  • Ion on Afumături – tehnici de preparare
  • Doina on Plăcintă dobrogeană

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved