• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Un incendiu devastator amenință viile din Africa de Sud

Jan 30, 2013 costachel Știri 0


Incendiu Africa de Sud

Viile din zona Cape Town (sud-vestul Africii de sud) sunt în pericol să cadă pradă flăcărilor, iar timpul secetos și vânturile puternice îngreunează munca pompierilor, transmite AFP.

Autoritățile au declarat stare de alertă maximă în regiunea cuprinsă între Franschhoek și Paarl (una dintre cele mai importante zone viticole sud-africane și, totodată, centru turistic de mare interes, situat la aproximativ 60 de km de Cape Town). Incendiile au distrus deja o suprafață de 7.100 de hectare și două exploatații agricole au fost deja evacuate.

„Focul nu poate fi deocamdată controlat”, a recunoscut Liesl Brink, purtătoare de cuvânt a operațiunilor de salvare. „Vântul bate cu peste 40 km/h și e foarte cald, temperaturile depășesc 30ºC”.

Echipele de intervenție, formate din 120 de pompieri, dispun în acest moment de 4 elicoptere și 13 vehicule, dar sunt așteptate întăriri.

Cele 18 hectare de Cabernet Sauvignon, Syrah și Pinotage ale domeniului Freedom Hill sunt printre cele mai amenințate, flăcările distrugând deja o suprafață de 1 ha de Merlot, dintr-o vie dezafectată.

Cauzele incendiului, care a izbucnit duminică, lângă Franschhoek, sunt deocamdată necunoscute. Dar, afirmă Liesl Brink, multe din aceste evenimente, favorizate de secetă și vânt, sunt cauzate de obicei de oameni, mai ales de către copii.

Nu a fost făcută nicio legătură între aceste incendii și revoltele muncitorilor viticoli de la sfârșitul anului trecut, când protestatarii au incendiat, printre altele, 30 de hectare plantate cu struguri de masă.

Foto: AFP

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

GoodWineAfrica de Sud își trimite ambasadorii la GoodWine Vânzările de produse organice au ajuns la 59 de miliarde de dolari Noi vrem pământ, variantă europeană Tabără are deplină încredere în agricultura făcută cu calul

  • Africa de Sud

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Faude on Veniți la cultura vinului!
  • Pairing-ul autohton sau Cu ce vinuri românești tradiționale asociem brânzeturile noastre on Filoxera în România? Parc-a fost ieri…
  • Ida on China face orez fals din plastic? Pe bune?
  • Dumitras on Ciuperci cu smântână
  • Costin on Ciorba de burtă a lui Pastorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved