• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Trufe de ciocolată neagră

Sep 01, 2012 costachel Rețete, Rețete de dulciuri 3


Trufe de ciocolată neagră

Trebuie să recunosc: am cam început să am o slăbiciune după delicioasele trufe de ciocolată. Culmea e că, în copilărie, nu mă prea dădeam în vânt după ele (decât dacă aveau la mijloc o vișină din vișinată!). Dar, cum probabil există în toate o lege a compensației, iaca, recuperez timpul pierdut. Și profit ca să vă povestesc și dumneavoastră o variantă a acestui delicios desert.

250 g ciocolată neagră,
100 ml smântână proaspătă („de frișcă”),
20 g unt,
50 g cacao.

Rupeți ciocolata bucățele, puneți-o într-un vas, adăugați o lingură de apă și topiți-o la bain-marie. Dați smântâna într-un clocot, la foc mic.

Când s-a topit ciocolata, luați vasul de pe foc, începeți s-o amestecați, cu telul. Adăugați, treptat, smântâna fierbinte și untul. Bateți bine totul până obțineți o compoziție netedă și omogenă (ganache se cheamă, în caz că nu știați).

Lăsați-o să se răcorească, acoperiți vasul și băgați-l la frigider.

După minimum 6 ore, scoateți-l. Cerneți cacaua într-o farfurie adâncă (sau alt vas potrivit scopului). Faceți din ganache bile, ajutându-vă cu lingurița. Tăvăliți-le prin cacao, puneți-le pe un platou și cu asta basta. La frigider cu ele, până le vine rândul să fie puse pe masă!

Ca idei suplimentare, ați putea să tăvăliți bilele prin altceva. De pildă prin nucă de cocos, nuci sau arahide râșnite etc. Puteți să le înfigeți într-o scobitoare și să le înmuiați în ciocolată topită. Dacă vreți, aromați compoziția cu rom, vanilie etc. Cât despre vișinele din vișinată, vi le-am sugerat de la bun început.

Iar o variantă de trufe de ciocolată cu lapte găsiți aici.

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

Trufe de ciocolata cu lapteTrufe de ciocolată cu lapte Cremă de ciocolată la pahar Ciocolata neagră e la fel de bună pentru sănătate ca și exercițiile fizice Clatite cu ciocolata si bananeClătite cu ciocolată și banane

  • cacao, ciocolata, ganache, smantana, trufe de ciocolata, unt

3 thoughts on “Trufe de ciocolată neagră”

  1. olivia 03/09/2012 at 13:39

    Interesant.Merita retinuta reteta.Cu stima,Olivia

    Reply ↓
    1. costachel Post author04/09/2012 at 12:48

      Ba chiar și pusă în aplicare 🙂

      Reply ↓
  2. ben Q 20/06/2013 at 15:35

    chiar diseara!

    Reply ↓

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Costin on Ciorba de burtă a lui Pastorel
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Piper
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Pecorino
  • Țara Prunelor - România on Filoxera în România? Parc-a fost ieri…
  • Invenții Care Trebuiesc Inventate - 27.03 - Piuituri on 9 soluții anti-mahmureală

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved