• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Tort de bezea cu nucă și cafea

Jan 04, 2010 costachel Rețete, Rețete de dulciuri 0


Tort de bezea cu nucă și cafea

Speram să sugerez în titlu că, la acest tort de bezea cu nucă și cafea, foile sunt din bezea și nucă, iar crema de cafea (dar mai pot interveni și variații, despre care vom vorbi mai la vale). Însă cred că dacă ar băga cineva cafea în blat și nuci râșnite în cremă tot așa s-ar chema, drept pentru care pun, mai bine, punct acestei prea puțin lămuritoare introduceri și vă invit să trecem la treabă, că devine totul mai clar imediat.

Mai întâi foile, care-s în număr de 3. Pentru fiecare dintre ele aveți nevoie de

4 albușuri,
4 linguri de zahăr,
30 de nuci (decât să număr, mi-e mai simplu să umplu un borcan de 400 g cu mieji).

Începeți prin a măcina nucile, continuați prin baterea năprasnică a albușurilor, la care veți adăuga, firește, zahărul și nuca. Coaceți foile pe rând, la foc foarte mic, și cu asta basta.

Urmează crema, drept pentru care bateți

12 gălbenușuri (da, alea care v-au rămas de la foi) cu
12 linguri de zahăr (sau poate mai puțin, dacă nu vreți să iasă chiar așa de dulce) și
2-3 linguri de ness.

Fierbeți crema obținută în bain-marie (cel mai simplu e dacă aveți o oală de fiert lapte, cu pereți dubli, între care turnați apă), amestecând tot timpul. Când s-a îngroșat bine, stingeți focul, puneți o lingură de unt și amestecați-o și pe asta.

Lăsați-o la răcit, timp în care bateți spumă 2 pachete de unt (400 g). Adăugați crema răcită, omogenizați și montați tortul. Decorați-l după bunul dumneavoastră plac (după ce poză am pus, ar fi și culmea să dau sfaturi!). Și cu asta basta, ați obținut un tort de bezea cu nucă și cafea.

În încheiere, mai rețineți doar că puteți înlocui ness-ul cu 50 g cacao, iar că odată și-odată tot am să umplu foile astea cu frișcă. N-are cum să iasă rău.

S-ar putea să vă intereseze și:

Tort de bezea cu pepene galben și afine Tort cu ciocolata si nuciTort cu ciocolată și nuci Omletă cu bezea Ruladă cu mascarpone și cafea

  • bezea, blat de tort, cafea, nuci, tort, tort de bezea, unt

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Ion on Afumături – tehnici de preparare
  • costachel on Pilaf de vinete
  • lucretia on Pilaf de vinete
  • Marcian Dumitrescu on Marar
  • Steriana on Pască rusească, varianta Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved