• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Tartă de cireșe

May 14, 2013 costachel Rețete, Rețete de dulciuri, Rețete ovo-lacto-vegetariene 0


Tartă cu cireșe

Din generoasa categorie a tartelor de fructe, vine acuma o delicioasă și foarte simplă tartă de cireșe (că tot a început sezonul). Și sigur că, pe baza ei, puteți broda apoi destule variante, schimbând fructele după pofta inimii, oferta sezonului și plăcerile personale ale comesenilor.

Care-i necesarul? Păi mai întâi, pentru aluat, aveți nevoie de

500 g făină,
200 g zahăr (sau după gust),
150 g unt,
5 gălbenușuri,
1 vârf de cuțit de sare.

Frământați repede făina cu untul tăiat bucățele, zahărul, sare și gălbenușurile. Când ați obținut un aluat neted și omogen, faceți o minge, înveliți-o în folie alimentară și puneți-o în frigider, să stea acolo jumătate de oră.

E acum timpul pentru umplutură, pentru care vă trebuie

600 g cireșe, fără sâmburi,
1 păhărel de kirsch,
100 g zahăr (sau, iarăși, după gust),
4 ouă,
200 g smântână,
50 ml lapte,
50 g făină,
1 linguriță de coajă rasă de portocală,
1 linguriță de esență de vanilie,
1/2 linguriță de scorțișoară pisată,

plus

unt, pentru uns forma,
zahăr pudră, pentru presărat pe deasupra.

Puneți cireșele într-un castron, presărați-le cu o linguriță de zahăr, coaja de portocală și scorțișoara, stropiți-le cu kirsch-ul și lăsați-le la marinat 20 de minute, amestecând din când în când.

Când a trecut timpul de repaus al aluatului, întindeți-l foaie (nu prea subțire), tapetați o formă unsă cu unt, tăiați marginile și băgați-l în cuptorul încins la 150ºC, pentru 20 de minute. Scoateți-l și lăsați-l să se răcorească. Scurgeți bine cireșele, puneți-le peste aluatul precopt.

Faceți, în fine, crema. Bateți bine ouăle cu zahărul rămas, adăugați făina, vanilia, smântâna și laptele. Turnați compoziția peste cireșe și băgați forma din nou la cuptor, încins tot la 150ºC, unde trebuie să stea, de data asta, 30 de minute.

Lăsați-o să se răcorească, presărați-o cu zahăr pudră și serviți. Iar lângă o felie de tartă de cireșe, o să meargă și un pahar de Tămâioasă, nu?

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

Gelatină de cireșe cu cremă de smântână Inghetata cu migdale si cirese confiateÎnghețată cu migdale și cireșe confiate Tartă cu ananas și cremă de migdale Tartă cu mere

  • cirese, desert, fructe, tarta

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Costin on Ciorba de burtă a lui Pastorel
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Piper
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Pecorino
  • Țara Prunelor - România on Filoxera în România? Parc-a fost ieri…
  • Invenții Care Trebuiesc Inventate - 27.03 - Piuituri on 9 soluții anti-mahmureală

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved