• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Suppli, adică crochete de orez cu mozzarella

Dec 01, 2011 costachel Rețete, Rețete cu orez, Rețete de aperitive 0


Suppli

Cam așa ar putea fi explicat, pe scurt, suppli. Un simpatic aperitiv italian a cărui denumire se pare că vine de la italienizarea franțuzescului surprise. Acuma, dacă or fi sau nu de origine transalpină crochetele astea surpriză e mai greu de spus, fiindcă sunt destul de evident înrudite cu sicilienele arancine ori cu napolitanele palline di riso. Dar, în fine, n-are rost să insistăm prea mult în direcția asta, mai bine să ne apucăm de treabă, ca să vedem mai bine despre ce-i vorba.

Pentru vreo 18-20 de suppli aveți nevoie de

300 g orez,
625 ml supă limpede de pasăre,
125 ml vin alb sec,
2 ouă,
90 g mozzarella,
30 g unt,
1 ceapă mică,
1 vârf de cuțit de șofran,
1 lingură de parmezan,
pesmet,
ulei pentru prăjit,
sare și piper.

Mai întâi pregătirile preliminare: curățați și tocați ceapa, radeți parmezanul, bateți ouăle (nu prea tare) și încălziți supa.

Încingeți jumătate din unt într-o cratiță cu fundul gros și căliți ceapa până când devine translucidă și începe ușor să se îngălbenească. Adăugați orezul și amestecați conștiincios, în așa fel încât, pe cât posibil, fiecare bob să fie bine uns.

Stingeți cu vinul și jumătate din supă, adăugați șofranul și dați totul în fiert, amestecând. Când lichidul aproape că a dispărut, adăugați restul de supă, micșorați focul și continuați fierberea până când orezul a absorbit tot lichidul (cam un sfert de oră).

Stingeți focul, incorporați restul de unt și parmezanul. Când preparația s-a răcit, adăugați și ouăle, amestecând delicat cu o furculiță.

Luați cam 1 lingură din compoziție, adăugați o bucățică de mozzarella și acoperiți cu încă o lingură de orez. Modelați crochetele după plac (cilindri sau sfere), având grijă ca brânza să fie perfect acoperită, și tăvăliți-le apoi prin pesmet. Prăjiți-le în baie de ulei, până se rumenesc frumos.

Scoateți suppli pe hârtie absorbantă (sau pe șervețele), să-și lepede uleiul în exces, și serviți crochetele astea imediat, simple (in bianco) sau cu sos ragu (de carne).

Secrete? Păi deja cred că v-ați prins că lichidul de fierbere al orezului reprezintă un element foarte important, după cum nu strică, probabil, să vă reamintesc că, la fel cam ca la orice pané, un stadiu la frigider de câteva ore înainte de prăjire e chiar indicat, că se fixează mai bine pesmetul. Plus că le puteți prepara în avans, urmând să le prăjiți doar cu puțin înainte de a chema lumea la masă.

Cât despre variantele de suppli, mai intervin uneori prin crochetele astea verdețuri (spanac, în primul rând), costiță, ciuperci sau mazăre. Iar rețeta originală prevedea ca sosul ragu să fie făcut cu măruntaie de pui, nu cu carne tocată.

Suppli fiind un aperitiv, firește că vinul din pahare va fi unul alb și răcoritor, să lupte bine cu prăjeala. Parcă Riesling Italian aș zice eu, dar nu-i obligatoriu, că-s destul de prietenoase crochetele astea.

S-ar putea să vă intereseze și:

Crochete de cartofi cu ton Jean Gabin, Magali NoelPotage Magali, adică supă mediteraneană de roșii cu orez Crochete pané de cartofi umplute cu brânză Crochete de cartofi cu ceapa si costitaCrochete de cartofi cu ceapa si costita

  • crochete, Italia, mozzarella, orez, pane, parmezan

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Iulian Budală on Roquefort
  • Otilia on Vinete marinate libaneze
  • Vio on Vinete coapte la borcan
  • costachel on Urzicile lui Păstorel
  • OPREA DORINA on Urzicile lui Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved