• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Supă mexicană de roșii

Aug 13, 2010 costachel Rețete, Rețete de post, Rețete de supe, Supe de roșii 0


Supa mexicana de rosii

E prea cald afară? Ei, atunci e momentul să încercați această foarte simpatică supă mexicană de roșii (am putea s-o numim chiar ciorbă, ținând cont că intervine în narațiune și oleacă de oțet). E ieftină, e bună, aragazul practic nu intervine în narațiune, mai e și cumva exotică, ce mai, o variațiune deosebit de interesantă la clasica noastră supă de roșii! Sigur, e foarte nimerită zilele astea, când găsim peste tot roșii din belșug, dar eu sunt ferm convins că, gospodină fiind dumneavoastră, aveți în afara sezonului prin cămară niște minunate roșii în bulion, cu care sigur veți obține și la iarnă o supă delicioasă.

Pentru 4 persoane, aprovizionarea cuprinde

6 roșii mari,
2 cepe,
1 cățel de usturoi,
2 tulpini de țelină verde (sau 1 țelină mică),
2 linguri de pătrunjel tocat (mexicanii vor frunze de coriandru, așa că, dacă găsiți, nu ezitați!),
2 linguri de oțet de vin roșu,
piper (mai mult) și sare.

Opăriți roșiile în apă clocotită, ca să le puteti scoate usor pielița.

Tăiați-le mărunt (sau băgați-le în blender, că-i mai simplu) și amestecați-le cu ceapa dată prin răzătoarea mică, usturoiul zdrobit, țelina tăiată bob de orez (dacă n-ați găsit verde, mai bine dați-o tot pe răzătoare), pătrunjelul, oțetul, sarea și piperul (dacă ziceți că supa va fi mai bună cu ardei iute, nu ezitați!).

Mai gustați o dată, să vedeți dacă nu-i mai trebuie ceva, puneți capacul și lăsați supa să stea la frigider măcar 3 ore, să se cunoască toate aromele bine de tot între ele.

Supa mexicană de roșii se servește, firește, foarte rece (din partea mea, puteți să-i puneți și cuburi de gheață). Așa-i că-i simplă și bună?

S-ar putea să vă intereseze și:

Supa de roșii PastorelSupa de roșii a lui Păstorel Jean Gabin, Magali NoelPotage Magali, adică supă mediteraneană de roșii cu orez Supă de roșii cu găluște Supa-cremă de morcovi cu roșii

  • coriandru, Mexic, post, rece, rosii, supa, supa de rosii

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Iulian Budală on Roquefort
  • Otilia on Vinete marinate libaneze
  • Vio on Vinete coapte la borcan
  • costachel on Urzicile lui Păstorel
  • OPREA DORINA on Urzicile lui Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved