E prea cald afară? Ei, atunci e momentul să încercați această foarte simpatică supă mexicană de roșii (am putea s-o numim chiar ciorbă, ținând cont că intervine în narațiune și oleacă de oțet). E ieftină, e bună, aragazul practic nu intervine în narațiune, mai e și cumva exotică, ce mai, o variațiune deosebit de interesantă la clasica noastră supă de roșii! Sigur, e foarte nimerită zilele astea, când găsim peste tot roșii din belșug, dar eu sunt ferm convins că, gospodină fiind dumneavoastră, aveți în afara sezonului prin cămară niște minunate roșii în bulion, cu care sigur veți obține și la iarnă o supă delicioasă.
Pentru 4 persoane, aprovizionarea cuprinde
6 roșii mari, 2 cepe, 1 cățel deusturoi, 2 tulpini de țelină verde (sau 1 țelină mică), 2 linguri depătrunjel tocat (mexicanii vor frunze de coriandru, așa că, dacă găsiți, nu ezitați!), 2 linguri de oțet de vin roșu, piper (mai mult) și sare.
Opăriți roșiile în apă clocotită, ca să le puteti scoate usor pielița.
Tăiați-le mărunt (sau băgați-le în blender, că-i mai simplu) și amestecați-le cu ceapa dată prin răzătoarea mică, usturoiul zdrobit, țelina tăiată bob de orez (dacă n-ați găsit verde, mai bine dați-o tot pe răzătoare), pătrunjelul, oțetul, sarea și piperul (dacă ziceți că supa va fi mai bună cu ardei iute, nu ezitați!).
Mai gustați o dată, să vedeți dacă nu-i mai trebuie ceva, puneți capacul și lăsați supa să stea la frigider măcar 3 ore, să se cunoască toate aromele bine de tot între ele.
Supa mexicană de roșii se servește, firește, foarte rece (din partea mea, puteți să-i puneți și cuburi de gheață). Așa-i că-i simplă și bună?