• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Supă de roșii cu găluște

Aug 20, 2011 costachel Rețete, Rețete de la cititori, Rețete de supe, Supe de roșii 8


Am primit, de la domnul Marian Rădulescu, încă o variantă excelentă de supă de roșii. De fapt greșesc, sunt două, pentru că una e supa fără ciolan și cu totul altceva cea cu. Oricum, roșiile și găluștele sunt prezente indiferent de situație, rezultatul e foarte gustos, așa că n-are rost să vă mai țin de vorbă, îi dau cuvântul (și imaginea!) domnului Rădulescu.

Cel mai mult acum vara mănânc supe și ciorbe din legume. Supa de roșii cu găluști ocupă primul loc.

Iau circa 2 kile de roșii, cât mai coapte, și le pun la opărit în apa cu sare. După ce le răcesc și le curăț le dau pe răzătoare (sau prin sită).

În același timp pun la călit o ceapă, chiar două, tocate cât mai mărunt, un morcov balșoi și o țelină destul de mare, date prin răzătoarea mică. Când ceapa sticlește, torn sucul de roșii.

Anul acesta am făcut o mică modificare. Mi-a rămas osul de la butul de jambon, pe care l-au curățat copiii de mai să moara vrabia de foame. Cu toate că nu voiam, am cedat rugăminții lor și am făcut bine.

După ce sucul de roșii a scăzut (după câte vedeți, partea asta am preparat-o în dubleta) am potrivit de sare și mirodenii (pătrunjel, mărar, piper și coriandru măcinate), am turnat peste supa din oala în care am fiert osul (scos și ros de mine, ceea ce a mai rămas) și, când a început să clocotească, am turnat găluștele. Ca acestea sa devina pufoase, am turnat circa 50 ml de apa rece, am lăsat să fiarbă găluștele și gata… am scăpat de căldura din bucătărie.

Găluștele le-am făcut din 2 ouă, sare, piper după gust și griș până a devenit o pastă consistentă. Le-am turnat în supă după ce mai întâi am dat focul mic și supa nu mai clocotea puternic. Le-am format cu lingurița, luând ceva mai mult de o jumătate de linguriță.

S-ar putea să vă intereseze și:

Supă mexicană de roșii Supa de roșii PastorelSupa de roșii a lui Păstorel Jean Gabin, Magali NoelPotage Magali, adică supă mediteraneană de roșii cu orez Supa de vita cu rosiiSupă de vită cu roșii

  • galuste, legume, Marian Radulescu, supa, supa de rosii

8 thoughts on “Supă de roșii cu găluște”

  1. Mariana 20/08/2011 at 12:02

    Din tinerete o fac doar cu galuste de faina-rupte mici-(nu de gris) si pun obligatoriu leustean!Incearca macar o data!

    Reply ↓
    1. costachel Post author20/08/2011 at 12:27

      S-a notat! 🙂

      Reply ↓
  2. aphextwinz 20/08/2011 at 17:40

    Merge sa dati rosiile pe razatoare fara a fi oparite si curatate, coaja ramane in spatele razatorii si evitati o etapa 🙂

    Altfel e super. Eu mai fac si galusti din amestec de gris cu faina, crocobrontozaur, sunt bune si asa.

    Reply ↓
  3. Marian Radulescu-sibiprod 20/08/2011 at 23:03

    sa stiti ca bunica mea, care nu prea stia ce-i grisul decat ca hrana pentru copii, facea cu zdrente de taitei… erau grozave si acestea… apoi mai spuneam ca o carte de bucate, o reteta, nu-i decat un ghid. prin inovatiile aduse fiecarei retete se simte marele talent al bucatarului…

    Reply ↓
  4. Romeo Domnescu 21/08/2011 at 11:48

    De acord cu Aphextwinz, nici eu nu cred ca mai este necesara oparirea si decojirea rosiilor. Poza nu se ridica la nivelul retetei, din pacate (cam “inspumata” si fara “culoare”, poate cu ceva frunze de busuioc, patrunjel..), asta pentru perfectionisti!
    Anul acesta este anul rosiilor, asa ca mai merge un plus de retete pe tema lor!! Poate gazpacho redivivus, rosii uscate la borcan cu ulei pentru iarna, rosii cu alte legume si brinza coapte in vase de lut, si altele …

    Reply ↓
    1. costachel Post author21/08/2011 at 13:23

      Gazpacho l-am dat deja aici (inclusiv in versiune de sorbet!), cat despre restul, am băgat la cap.

      Reply ↓
  5. cofi 24/08/2011 at 16:29

    Multumesc antevorbitorilor, ca tot nu stiam ce supa sa tricotez in we. Vin din vacanta si am o lene sa pornesc motoarele, ca toata energia o dau la slujba. Deci supa de rosii cu galuste musai!

    Reply ↓
  6. Maria 24/08/2011 at 17:11

    Excelentă supa, găluştele nu mi-au ieşit, dar nici n-avea nevoie, este foarte bună fără.

    Reply ↓

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Iulian Budală on Roquefort
  • Otilia on Vinete marinate libaneze
  • Vio on Vinete coapte la borcan
  • costachel on Urzicile lui Păstorel
  • OPREA DORINA on Urzicile lui Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved