Recunosc, de obicei ocolesc preparațiile care sună cam fițos, poate și de teama că mai mult sonoritatea e de ele. Numai că glaciala supă de avocado de mai la vale e chiar foarte bună și poate înlocui cu succes (ba chiar mai mult decât atât!), în zilele călduroase, clasica supă de roșii de la frigider, fie ea spaniolă, mexicană sau chiar românească. Și, ținând cont că se face și tare simplu, chiar nu văd niciun motiv să nu ne apucăm de treabă.
2 avocado, 150 g rucola, curățată și spălată, 300 ml supă de pasăre, 2 linguri de ulei de măsline, 1 lingură de oțet (preferabil de mere), 50 g parmezan, crutoane (câte și dacă poftiți), sare și piper.
Încingeți uleiul, într-o oală. Presărați rucola și căliți-o 2-3 minute. Turnați deasupra supa fierbinte și fierbeți totul încă 3 minute.
Curățați 1 avocado, stropiți-l cu oțet, adăugați rucola fiartă și mixați totul, adăugând treptat supa răcorită. Reglați de sare, piper și, când se răcește bine, puneți crema în frigider.
Înainte de a chema lumea la masă, tăiați bucățele cel de-al doilea avocado și repartizați-l în mod echitabil în fiecare bol. Presărați parmezan, crutoane, 2-3 fire de rucola proaspătă și serviți imediat.
Nu bagati in seama ora, am o gripa de zile mari, o singura intrebare (in rest suna beton): daca e cu supa de pui merge rece? Nu se sleieste? Nu merge mai bine lamaie decat otet? Poate par tampite intrebarile, dar ce sa fac, intreb si eu ca tot omul. Musai de facut oricum.
Nu-s tâmpite deloc (și rușine mie, că trebuia să precizez): firește că că merge și cu zeamă de lămâie, iar supa de pui trebuie degresată în prealabil (sursa de inspirație spunea supă de cub, dar am preferat să ignor :-))
ha, gand la gand, la o actiune la care trebuia gatit pentru mai multi (pozele de la locul stiu) mi-au dat tot cuburi pentru o reteta care deja avea multe ingrediente si dem, cum se zice in termeni internauti, ignore 🙂
Pare a fi grozava!
O s-o incerc negresit!!!
Ce combinatie minunata. Musai de facut! Merci frumos pt inspiratie 🙂
Nu bagati in seama ora, am o gripa de zile mari, o singura intrebare (in rest suna beton): daca e cu supa de pui merge rece? Nu se sleieste? Nu merge mai bine lamaie decat otet? Poate par tampite intrebarile, dar ce sa fac, intreb si eu ca tot omul. Musai de facut oricum.
Nu-s tâmpite deloc (și rușine mie, că trebuia să precizez): firește că că merge și cu zeamă de lămâie, iar supa de pui trebuie degresată în prealabil (sursa de inspirație spunea supă de cub, dar am preferat să ignor :-))
ha, gand la gand, la o actiune la care trebuia gatit pentru mai multi (pozele de la locul stiu) mi-au dat tot cuburi pentru o reteta care deja avea multe ingrediente si dem, cum se zice in termeni internauti, ignore 🙂
sanatate