• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Supă cremă de salată verde cu pătrunjel

Apr 04, 2013 costachel Rețete, Rețete cu legume, Rețete de post, Rețete de supe, Rețete lacto-vegetariene 3


Supă cremă de salată verde cu pătrunjel

Cel puțin la bază, e clar: nu e o rețetă de post acestă italiană supă cremă de salată verde. E de-a dreptul lacto-vegetariană și e normal să fie așa (în fond, prea rar vezi o supă cremă fără ceva lactate, nu?). Dar să știți că poate fi adaptată fără mari probleme canoanelor Postului, înlocuind untul cu margarină ori ulei, iar laptele cu un surplus de zeamă de legume. Și, dacă mai adăugăm și faptul că e gustoasă, arată bine și nu se face greu deloc, am putea să trecem la treabă, nu?

1 căpățână frumoasă de salată verde,
cam 100 g frunze de pătrunjel (cu tot cu tulpinițe),
50 g unt,
1 ceapă mare,
1 praz, nu prea mare,
1 lingură de făină,
600 ml supă strecurată de legume,
350 ml lapte,
boia iute (sau nucșoară, sau de-amândouă),
3 căței de usturoi (sau după gust),
sare și piper.

Pentru crutoane, mai adăugați dumneavoastră

4 felii mari de pâine,
1 lingură de ulei extravirgin de măsline,
1 lingură de semințe de chimen.

Începeți, firește, cu preparațiile preliminare. Curățați, uscați, spălați și tocați (nu prea fin, că nu-i nevoie) tot ce-i legumă. Desfaceți salata și, odată toaleta făcută, tăiați-o fâșii. Cât despre pătrunjel, puneți deoparte cam un sfert din frunzulițe, iar restul tocați-l cu tot cu tulpini, că va fi aroma mai puternică.

Încingeți untul, la foc moale, într-o cratiță încăpătoare. Puneți la călit ceapa și prazul, amândouă curățate, spălate, uscate și tocate. Sărați, puneți capacul și lăsați-le la înăbușit vreo 5 minute.

Adăugați usturoiul și făina, căliți încă vreo trei minute (amestecând, să nu se facă, pe cât posibil, niciun cocoloș). Stingeți cu supa și cu laptele.

Când preparația dă din nou în fiert (foc moale în continuare, da?) adăugați salata verde și cea mai mare parte din pătrunjel (cea tocată cu tot cu tulpinițe). Puneți și aromele dorite, sărați, piperați, puneți capacul și lăsați totul să fiarbă încă 5-10 minute.

Strecurați supa prin sită iar conținutul, împreună cu un polonic de supă, transformați-l în piure (cu mixerul, de pildă). Adăugați pătrunjelul tocat, puneți totul înapoi în cratiță. Mai încălziți un pic, amestecând, și cu asta basta.

Pentru crutoane, tăiați feliile bucăți triunghiulare (sau în orice altă formă geometrică vă surâde mai mult). Puneți-le într-o tavă, stropiți-le cu ulei, presărați-le cu chimen și băgați-le sub grilul cuptorului, până se rumenesc (10 minute).

S-ar putea să vă intereseze și:

Supă de dovleacSupă-cremă de dovleac Supă de sfeclă roșie cu mereSupă-cremă de sfeclă roșie cu mere Supă-cremă dulce-acrișoară de linte Supa crema de morcovi si portocaleSupă-cremă de morcovi și portocale

  • patrunjel, salata verde, supa, supa-crema

3 thoughts on “Supă cremă de salată verde cu pătrunjel”

  1. cofi 05/04/2013 at 13:26

    Trebuie incercat macar o data!

    Reply ↓
    1. costachel Post author06/04/2013 at 12:07

      Cam așa aș zice și eu 🙂

      Reply ↓
  2. nouatigaraelectronica 06/04/2013 at 11:58

    arata chiar bine, nu m-am gandit niciodata ca as putea face o supa din salata verde:d

    Reply ↓

Leave a Reply to costachel Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Iulian Budală on Roquefort
  • Otilia on Vinete marinate libaneze
  • Vio on Vinete coapte la borcan
  • costachel on Urzicile lui Păstorel
  • OPREA DORINA on Urzicile lui Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved