• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Supa-cremă de morcovi cu roșii

Sep 11, 2008 costachel Rețete, Rețete de post, Rețete de supe 0


Adevărul este ca mâncăm prea puține supe cremă, și asta poate și datorită făinii care intră în compoziție și le leagă, dar pică greu tare la stomac. Ei bine, crema care urmează mai la vale n-are strop de făină, se poate mânca și rece, e ieftină, gustoasă, ce mai, numai bună pentru zilele călduroase de vară.

Pentru 6 persoane trebuie să aveți la îndemână

600 g morcovi,
1 ceapă mare,
1 bucățică de ghimbir de 2 cm (sau 1 linguriță rasă de praf de ghimbir),
4 roșii (de preferință de-alea lunguiețe, cu semințe mai puține),
1 l zeamă de legume, strecurată,
1 legătură de busuioc,
1 foaie de dafin,
2 linguri de ulei de măsline,
1/2 linguriță de zahăr,
sare și piper.

Morcovii și ceapa trebuie curățate, spălate și tăiate în bucăți măricele, iar ghimbirul, dacă l-ați găsit proaspăt, curățat și dat prin răzătoarea mică.

Într-o oala mare cu fundul gros încălziți uleiul, la foc destul de mic, și căliți ceapa, morcovii și ghimbirul cam 5 minute, amestecând din când în când. Stingeți cu supa de legume, adăugați zaharul și foaia de dafin, sărați, piperați. Fierbeți totul cam 1/2 oră, după care eliminați dafinul.

Transformați supa obținută în cremă fină și omogenă prin ce metodă vă este la îndemână (mixați, dați prin sită ș.a.m.d).

Puneți din nou la fiert, adăugând de data asta roșiile (curățate de pieliță și semințe), tăiate cubulețe. Mai fierbeți totul 5 minute, amestecând din când în când.

Dacă doriți o crema mai acrișoară (mai pe gustul nostru, adică), și n-aveți nici o treaba cu postul, puteți adăuga, după ce ați stins focul, 100 ml iaurt. Altminteri, puteți pune nițică zeamă de lămâie, și-o să aveți și niște coajă pentru garnisit (fără partea albă și tăiată fâșiuțe).

Presărați deasupra cremei piper proaspăt măcinat, garnisiți-o cu frunzele proaspete de busuioc și serviți-o călduță sau chiar rece, cu felii prăjite de pâine neagră.

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

Supa crema de morcovi si portocaleSupă-cremă de morcovi și portocale Supa de roșii PastorelSupa de roșii a lui Păstorel Supă mexicană de roșii Supa crema rece de castravetiSupă-cremă rece de castraveți

  • morcovi, rosii, supa de rosii, supa-crema

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Costin on Ciorba de burtă a lui Pastorel
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Piper
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Pecorino
  • Țara Prunelor - România on Filoxera în România? Parc-a fost ieri…
  • Invenții Care Trebuiesc Inventate - 27.03 - Piuituri on 9 soluții anti-mahmureală

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved