Am mai spus-o, nu mă dau în vânt după supele-cremă. Există însă și unele excepții, precum această excelentă supă-cremă de conopidă. Nu se face greu deloc, e foarte gustoasă și e numai bună pentru zilele mai friguroase de toamnă.
Ca să vă convingeți, pregătiți-vă, pentru 4 persoane, cu
300 g conopidă, desfăcută buchețele, 1 ceapă,
partea albă de la 1 fir de praz, 15 g unt, 15 g făină, 750 ml lapte, 50 ml smântână, sare și piper,
plus, pentru garnitură,
100 g conopidă, tot desfăcută în buchețele, 4 felii de pâine, tăiate cubulețe, 100 ml ulei, sare.
Puneți la fiert conopida în aproximativ 100 ml apă sărată. Fierbeți-o, la foc mic, cam 10 minute. Mixați totul, până obțineți o cremă netedă.
Tocați mărunt ceapa și prazul, căliți-le în unt, cam 5 minute (sau până încep să se înmoaie). Adăugați făina, continuați sotarea cam 1 minut, luați cratița de pe foc și adăugați laptele, bătând bine cu telul. Dacă ziceți că-i cazul, pasați totul prin sită. Adăugați piureul de conopidă și smântâna. Sărați, piperați, amestecați bine totul.
Opăriți scurt (2 minute), în apă sărată, buchețelele de conopidă destinate garniturii. Puneți-le apoi într-un vas cu apă rece (sau utilizați orice metodă de răcire poftiți, ideea e că trebuie să opriți fierberea). Uscați-le bine.
Puneți uleiul la încins, rumeniți crutoanele, dați-le deoparte pe hârtie absorbantă. Dacă vreți, căliți un pic și buchețelele de conopidă.
În fine, înainte de servire, încălziți supa, puneți-o în farfurii (sau cești), adăugați crutoanele, buchețelele întregi de conopidă, presărați, eventual, ceva pătrunjel tocat și serviți imediat.
Uitandu-ma prin gradina,am gasit o conopida foarte frumoasa ce trebuia ,urgent,gatita.
Retetea dvs. este tocmai potrivita.
Multumesc!
Cu multă plăcere 🙂