• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Supă-cremă de conopidă

Oct 27, 2014 costachel Mâncăruri cu conopidă, Rețete, Rețete cu legume, Rețete de supe 2


Supă-cremă de conopidă

Am mai spus-o, nu mă dau în vânt după supele-cremă. Există însă și unele excepții, precum această excelentă supă-cremă de conopidă. Nu se face greu deloc, e foarte gustoasă și e numai bună pentru zilele mai friguroase de toamnă.

Ca să vă convingeți, pregătiți-vă, pentru 4 persoane, cu

300 g conopidă, desfăcută buchețele,
1 ceapă,
partea albă de la 1 fir de praz,
15 g unt,
15 g făină,
750 ml lapte,
50 ml smântână,
sare și piper,

plus, pentru garnitură,

100 g conopidă, tot desfăcută în buchețele,
4 felii de pâine, tăiate cubulețe,
100 ml ulei,
sare.

Puneți la fiert conopida în aproximativ 100 ml apă sărată. Fierbeți-o, la foc mic, cam 10 minute. Mixați totul, până obțineți o cremă netedă.

Tocați mărunt ceapa și prazul, căliți-le în unt, cam 5 minute (sau până încep să se înmoaie). Adăugați făina, continuați sotarea cam 1 minut, luați cratița de pe foc și adăugați laptele, bătând bine cu telul. Dacă ziceți că-i cazul, pasați totul prin sită. Adăugați piureul de conopidă și smântâna. Sărați, piperați, amestecați bine totul.

Opăriți scurt (2 minute), în apă sărată, buchețelele de conopidă destinate garniturii. Puneți-le apoi într-un vas cu apă rece (sau utilizați orice metodă de răcire poftiți, ideea e că trebuie să opriți fierberea). Uscați-le bine.

Puneți uleiul la încins, rumeniți crutoanele, dați-le deoparte pe hârtie absorbantă. Dacă vreți, căliți un pic și buchețelele de conopidă.

În fine, înainte de servire, încălziți supa, puneți-o în farfurii (sau cești), adăugați crutoanele, buchețelele întregi de conopidă, presărați, eventual, ceva pătrunjel tocat și serviți imediat.

S-ar putea să vă intereseze și:

Supă-cremă de conopidă cu curry Conopida la cuptor cu sos de stafideConopidă la cuptor cu sos de stafide Supă cremă de salată verde cu pătrunjelSupă cremă de salată verde cu pătrunjel Conopidă gratinată cu ciuperci

  • conopida, supa, supa-crema

2 thoughts on “Supă-cremă de conopidă”

  1. elena 28/10/2014 at 18:44

    Uitandu-ma prin gradina,am gasit o conopida foarte frumoasa ce trebuia ,urgent,gatita.
    Retetea dvs. este tocmai potrivita.
    Multumesc!

    Reply ↓
    1. costachel Post author30/10/2014 at 10:46

      Cu multă plăcere 🙂

      Reply ↓

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • costachel on Salata (de) Boeuf
  • Gurmăndel on Salata (de) Boeuf
  • George Budacea on Dr. ing. Gheorghe Anghel – un mare oenolog
  • costachel on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)
  • Timi on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved