• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Știți care e diferența dintre vin și saké?

Oct 07, 2013 costachel Mapamond, Mozaic 0


Sake

Cu ocazia primei ediții a Saké Tasting, ce a avut loc la Bastille Design Center din Paris, Alexandre Vingtier, expertul în băuturi spirtoase al redacției La Revue du Vin de France (RVF), a încercat, discutând cu specialiștii prezenți la eveniment, să creioneze un portret al popularei băuturi japoneze, raportându-se, evident, la vin.

RVF: Care sunt diferențele dintre vin și saké?

Kei Miyagawa (Președintele lui Saké Service Institute în Europa): Ca și vinul, saké-ul este o băutură fermentată, dar pe bază de orez. Ca aromă, saké-ul se apropie de vinul alb. Note de fructe, de condimente, de ierburi… Și este o băutură dulce. Dacă, în cazul vinului alb sec, conținutul de zaharuri nu depășește 5 g/litru, în cazul saké-ul vorbim de 35-50 g! Cu toate acestea, în gură nu se simte această dulceață.

RVF: Cum credeți că se poate asocia saké-ul cu preparatele din bucătăria franceză? Și cum se face că anumite feluri de mâncare merg mai bine cu saké decât cu vin?

KM: Saké-ul se asociază foarte bine cu legumele, mai ales cu rădăcinoasele, cum ar fi morcovii, napii, cartofii… Este o băutură făcută din orez, deci se asociază foarte bine cu vegetalele.

RVF: Care credeți că poate fi locul saké-ului în gastronomia franțuzească?

Youlin Ly (co-organizator al salonului Sake Tasting 2013): Bucătăria franceză s-a schimbat foarte mult, a devenit mult mai ușoară. Dar nu putem spune că saké-ul va putea lua vreodată locul vinului, sunt două băuturi, până la urmă, complet diferite. În schimb, ele pot foarte bine coabita, iar noua bucătărie franceză nu poate avea decât de câștigat.

Traducere și adaptare din RVF. Foto: terroirsdechefs.com

S-ar putea să vă intereseze și:

Trebianno d'Abruzzo ValentiniȘtiți care sunt cele mai bune 50 de vinuri italiene? Știți care sunt cele mai bune 10 bourbon-uri? Sfeclă roșieDoar 13% dintre elevii francezi știu ce-i aia sfeclă Cea mai scumpă sticlă de apă din lume Aurum 79Știți cât costă cea mai scumpă sticlă de apă din lume?

  • Franta, La revue du vin de France, sake, vin

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Iulian Budală on Roquefort
  • Otilia on Vinete marinate libaneze
  • Vio on Vinete coapte la borcan
  • costachel on Urzicile lui Păstorel
  • OPREA DORINA on Urzicile lui Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved