• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Știați că din roșii se poate face vin?

Aug 03, 2012 costachel Mapamond, Mozaic 0


Vin din rosii Omerto

Pascal Miche, un canadian de origine belgiană din Charlevoix, Quebec, vinde 34.000 de sticle de vin de roșii pe an. Deocamdată doar în Canada (în provinciile Quebec și Manitoba), dar se lucrează deja la extinderea distribuției în Statele Unite și în Europa (Franța, Germania și țările Benelux).

Rețeta a fost pusă la punct, în anii 30, de străbunicul lui Pascal Miche, care a renunțat la meseria de măcelar pentru a se lansa în acest nou domeniu.

„Am vrut să desăvârșesc ceea ce a început străbunicul”, a declarat Miche pentru AFP. Și a mărturisit că marea problemă a fost să demonstreze autorităților locale că roșiile sunt fructe, nu legume, și deci poate face vin din ele.

A testat aproximativ 16 soiuri de tomate, pentru a păstra în cele din urmă doar 6, cele care, pe lângă calitățile necesare pentru „vinificație” (gust, aromă, conținut de zahăr etc.), se puteau adapta cel mai bine temperaturilor extreme din Quebec. Și „via” lui conține deja 6.200 de plante.

Pascal Miche vin de rosii

Altminteri, totul sună ca și la vinul normal: zdrobire, presare, macerare, vinificare, filtrare… De pe câmp până în sticlă procesul durează aproximativ 9 luni. Rezultatul? Un vin alb (!), limpede, cu un conținut alcoolic de 18%, care nici nu miroase, nici nu are gust de roșie.

Numele n-a fost greu de găsit: Pascal Miche și-a botezat vinul Omerto, după numele străbunicului său (Omer). Iar variantele, deocamdată, sunt două: sec și moelleux.

Întrebată despre „vinul” lui Pascal Miche, Elen Garon, somelier la restaurantul „La Ferme a Baie-Saint-Paul”, a avut ceva dificultăți:

„Note de fructe, ceva condimente, chiar turtă dulce, o senzație de miere… S-ar putea să fie interesant la deserturi și mâncăruri condimentate.”

Și, dacă locuiți în zonă (sau sunteți doar curioși), atunci aflați că vinul din roșii nu e chiar ieftin: o sticlă de 375 ml costă în jur de 20 de euro.

Pascal Miche vin de rosii

Foto: ottawacitizen.com și lechorepublicain.fr

S-ar putea să vă intereseze și:

Vinul de ciocolată face ravagii în SUA și Marea Britanie Îmbuteliere la domiciliul clientului? Da, se poate! Atâta timp cât inspecția de specialitate se va face pe hârtie, vom avea în continuare vinuri-problemă! Berea cu ciocolată face furori în Statele Unite

  • Canada, rosii, vin

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Iulian Budală on Roquefort
  • Otilia on Vinete marinate libaneze
  • Vio on Vinete coapte la borcan
  • costachel on Urzicile lui Păstorel
  • OPREA DORINA on Urzicile lui Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved