Sigur că orice orice soté de morcovi seamănă al naibii de bine cu un alt soté de morcovi, însă versiunea pe care v-o propun mai la vale mi se pare atât de simpatică și de gustoasă încât merită să primească o pagină separată. Combinația cumva neobișnuită dintre dulceața morcovilor și prospețimea mentei mi se pare absolut cuceritoare, iar coniacul trimite garnitura asta excelentă în altă direcție decât clasicul vin alb sec (Chardonnay, dacă se poate!) în care-mi place să trimit legumele astea la bălăcit.
Ca să vă convingeți dacă am dreptate sau nu, aveți nevoie de
500 g morcovi noi, proaspeți (sau 1 pungă din cei congelați), 2 hașme (dacă nu, 1 ceapă), 50 g unt, 1 păhărel de coniac, 1 legătură de mentă, sare și piper.
Mai întâi, desigur, faceți toaleta morcovilor (lăsați-i întregi, dacă-s mici, dacă nu tăiați-i bucăți potrivite). Fierbeți-i (de preferință în aburi, dacă nu în apă sărată clocotită) până când sunt fragezi, dar au rămas un pic crocanți.
Încălziți într-o cratiță untul, căliți hașmele curățate și fin tocate. Când s-au înmuiat, adăugați morcovii bine scurși, coniacul, sarea, piperul și sotați cam 5 minute, amestecând.
Când sunt gata, împărțiți garnitura în mod echitabil, presărați menta (curățată, spălată, tocată) și serviți imediat.
arata destul de bine….
Minunată reţetă, mi-a plăcut. Adevărat, am dat banii pe cel mai bun coniac, dar rămâne pentru consumul ulterior 🙂
Nimic nu se pierde, totul se transformă 🙂