• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Sote de morcovi cu mentă și coniac

Jan 12, 2012 costachel Rețete, Rețete cu legume, Rețete de garnituri, Rețete lacto-vegetariene 3


Sigur că orice orice soté de morcovi seamănă al naibii de bine cu un alt soté de morcovi, însă versiunea pe care v-o propun mai la vale mi se pare atât de simpatică și de gustoasă încât merită să primească o pagină separată. Combinația cumva neobișnuită dintre dulceața morcovilor și prospețimea mentei mi se pare absolut cuceritoare, iar coniacul trimite garnitura asta excelentă în altă direcție decât clasicul vin alb sec (Chardonnay, dacă se poate!) în care-mi place să trimit legumele astea la bălăcit.

Ca să vă convingeți dacă am dreptate sau nu, aveți nevoie de

500 g morcovi noi, proaspeți (sau 1 pungă din cei congelați),
2 hașme (dacă nu, 1 ceapă),
50 g unt,
1 păhărel de coniac,
1 legătură de mentă,
sare și piper.

Mai întâi, desigur, faceți toaleta morcovilor (lăsați-i întregi, dacă-s mici, dacă nu tăiați-i bucăți potrivite). Fierbeți-i (de preferință în aburi, dacă nu în apă sărată clocotită) până când sunt fragezi, dar au rămas un pic crocanți.

Încălziți într-o cratiță untul, căliți hașmele curățate și fin tocate. Când s-au înmuiat, adăugați morcovii bine scurși, coniacul, sarea, piperul și sotați cam 5 minute, amestecând.

Când sunt gata, împărțiți garnitura în mod echitabil, presărați menta (curățată, spălată, tocată) și serviți imediat.

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

Morcovi bordelezi Cartofi soteCartofi sote Morcovi Vichy Sote de pui cu ciuperciSoté de pui cu ciuperci

  • garnitura, morcovi, sote, unt

3 thoughts on “Sote de morcovi cu mentă și coniac”

  1. irina gabriela 13/01/2012 at 22:30

    arata destul de bine….

    Reply ↓
  2. Maria 30/01/2012 at 20:14

    Minunată reţetă, mi-a plăcut. Adevărat, am dat banii pe cel mai bun coniac, dar rămâne pentru consumul ulterior 🙂

    Reply ↓
    1. costachel Post author31/01/2012 at 08:19

      Nimic nu se pierde, totul se transformă 🙂

      Reply ↓

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Costin on Ciorba de burtă a lui Pastorel
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Piper
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Pecorino
  • Țara Prunelor - România on Filoxera în România? Parc-a fost ieri…
  • Invenții Care Trebuiesc Inventate - 27.03 - Piuituri on 9 soluții anti-mahmureală

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved