• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Sos de sfeclă roșie

Apr 08, 2011 costachel Rețete, Sosuri reci 0


Sos de sfeclă roșie

Nu mai țin minte unde am dat pentru prima oară de acest sos de sfeclă roșie, dar cred că era o carte de rețete rusești. Sau poate am rămas cu impresia asta din cauza sfeclei, cine știe? Dar, în fine, asta contează prea puțin, important e că se face foarte simplu, e foarte gustos și poate fi făcut în nenumărate variante, după gustul fiecăruia.

Pentru rețeta originală vă trebuie

1 sfeclă roșie potrivită (cam 200 g, să zicem),
2 linguri de cepe mici marinate în oțet, bine scurse,
1 lingură de capere, tot în oțet și la fel de bine scurse,
vreo 5 linguri de smântână (de fapt după gust, în funcție de cât de nervos sau de suav vreți să fie sosul),
sare, dacă mai trebuie.

Începuți, firește, prin a coace (sau a fierbe) sfecla. Curățați-o, tăiați-o cuburi, puneți toate ingredientele în robot și mixați până când obțineți un sos cremos. Reglați de sare și de smântână. Dacă vi se pare că-i prea gros, puteți lungi sosul cu ceva zeamă de portocale.

Și deja am început cu variantele. Firește că puteți folosi condimentele unei salate normale de sfeclă (hrean sau chimen) și în cazul sosului. Iar pentru lungit ați putea folosi suc proaspăt de sfeclă. Sau de morcovi. Sau… dar cred că ați prins deja mișcarea.

Puteți folosi sosul de sfeclă pentru salate de crudități (mai ales în varianta originală) sau alături de fripturi.

S-ar putea să vă intereseze și:

Salată de sfeclă roșie cu hreanSalate de sfeclă roșie Salată de sfeclă roșie cu portocaleSalată de sfeclă roșie cu portocale Sfecla rosie la scobitoareSfecla rosie la scobitoare Salată de crudități cu nuci și sfeclă roșie

  • capere, ceapa murata, sfecla rosie, smantana

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Iulian Budală on Roquefort
  • Otilia on Vinete marinate libaneze
  • Vio on Vinete coapte la borcan
  • costachel on Urzicile lui Păstorel
  • OPREA DORINA on Urzicile lui Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved