• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Smochine umplute, trase-n ciocolată

Mar 09, 2012 costachel Rețete, Rețete de dulciuri, Rețete de post 2


Din categoria „surprize în ciocolată”, sosesc repede mai la vale niște excelente smochine umplute (așadar dublă surpriză!) care, pe lângă faptul că-s excelente, nu se fac deloc greu (poate doar un pic migălos). Și, dacă mai adaug și faptul că, dacă ciocolata nu va fi cu lapte, e vorba despre un desert de post, se cheamă că mi-am terminat misiunea introductivă și e timpul să vă invit să notați:

12 smochine uscate,
2 păhărele de rom,
18 migdale (eventual 2-3 să fie amare, dacă se poate),
coaja rasă de la 1/2 portocală,
2 linguri de zahăr brun,
1 lingură de cafea solubilă,
200 g ciocolată menaj,
12 cireșe confiate (pentru decor, deci cumva facultative).

Puneți smochinele într-o farfurie și stropiți-le cu puțină apă clocotită. Lăsați-le în pace 1 oră, apoi turnați romul peste ele, acoperiți farfuria cu folie și lăsați-le la macerat 2 ore.

Curățați migdalele (opăriți-le, să fie mai ușor) și mixați-le cu zahărul, cafeaua și coaja de portocală. Filtrați romul în care s-au bălăcit smochinele și adăugați-l și pe el în compoziție (eventual nu pe tot, umplutura trebuie să aibă, totuși, o anumită consistență).

Crestați smochinele pe una din laturi, umpleți-le cu compoziția preparată și apăsați bine marginile tăieturii, să adere la loc.

Mărunțiți ciocolata, topiți-o la bain-marie (sau în cuptorul cu microunde, dacă vi se pare mai simplu). Tăvăliți smochinele, una câte una, având grijă să fie bine acoperite. Scoateți-le cu băgare de seamă, puneți-le la uscat pe hârtie de bomboane (sau pe folie de aluminiu) și, dacă vreți, lipiți peste fiecare bomboană obținută câte o cireașă confiată.

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

Cremă tartinabilă de ciocolată Pască cu ciocolatăPască cu ciocolată Cremă de ciocolată și rom la pahar Cremă de ciocolată la pahar

  • cafea, ciocolata, migdale, rom, smochine

2 thoughts on “Smochine umplute, trase-n ciocolată”

  1. lacri 10/03/2012 at 11:05

    Superba reteta, ca multe altele pe care le-ati publicat! Desi nu sunt o dependenta de dulciuri, mai ca ma tenteaza.
    Felicitari pentru toata munca depusa pentru acest site!

    Reply ↓
    1. costachel Post author10/03/2012 at 15:29

      Mulțumesc frumos! Cât despre rețetă, dacă-i cu smochine, se cheamă că-i cu fructe, așa că nu-i vorba de bomboane, Doamne ferește! 🙂

      Reply ↓

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Pairing-ul autohton sau Cu ce vinuri românești tradiționale asociem brânzeturile noastre on Filoxera în România? Parc-a fost ieri…
  • Ida on China face orez fals din plastic? Pe bune?
  • Dumitras on Ciuperci cu smântână
  • Costin on Ciorba de burtă a lui Pastorel
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Piper

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved