• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Scandalul E. Coli: incompetența germană pare să nu aibă limite

Jun 07, 2011 costachel Știri 0


Oficialii germani au declarat că testele ale căror rezultate au fost făcute publice luni n-au furnizat nicio dovada că germenii de legume de la o fermă organică din Saxonia Inferioară ar fi cauzat contaminarea cu bacteria E. coli, care a dus la moartea a 22 de europeni și îmbolnăvirea a peste 2.300, majoritatea germani.

Ministrul agriculturii din landul Saxonia Inferioară, Gert Lindemann (foto), a spus că procesul de cercetare a cauzelor epidemiei e dificil, pentru că au trecut deja câteva săptămâni de la începutul îmbolnăvirilor, astfel încât va fi necesara inițierea de noi teste pe germeni și semințe, „pentru a ajunge la deplina certitudine”, informează AP.

Declarația ministrului arunca și mai mult în incertitudine soarta producătorilor europeni de legume, care abia ce răsuflaseră ușurați când același ministru spusese, cu o zi în urma, că epidemia nu poate fi atribuita castraveților de import, ci germenilor de legume (mai multe soiuri de fasole, linte, lucerna, schinduf) produși de o fermă organică și livrați magazinelor și restaurantelor din landurile învecinate.

Autoritățile germane au emis însă o avertizare pentru populație de a se abține nu numai de la consumul de germeni (muguri) de legume, ci și de la consumul de salată, roșii și castraveți, pe motiv că și castraveții ar putea fi contaminați, însă cu o tulpină diferită de E.coli, nu cu cea nouă care a cauzat majoritatea îmbolnăvirilor din 2 mai încoace.

„O asemenea investigație e un dezastru”, a declarat pentru AP Michael Osterholm, directorul Centrului pentru Cercetarea Bolilor Infecțioase de la Universitatea Minnesota. „Un asemenea șir de răzgândiri dovedește incompetenta autorităților germane”, a spus cercetătorul.

Mai multe detalii, în Business Magazin.

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

Comisia Europeană pare să dea puțin înapoi în ceea ce privește reforma vinului Mâncați, fraților, castraveți! Dar spălați-i! Castraveții n-au nicio vină! Condamnare la moarte în scandalul porcilor dopați cu clenbuterol

  • castraveti, E. coli, Germania

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Costin on Ciorba de burtă a lui Pastorel
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Piper
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Pecorino
  • Țara Prunelor - România on Filoxera în România? Parc-a fost ieri…
  • Invenții Care Trebuiesc Inventate - 27.03 - Piuituri on 9 soluții anti-mahmureală

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved