În perioada 15-17 iunie, Savoart ne lansează provocarea de a fi noi înșine, prieteni cu noi și între noi. Prieteni cu tot ceea ce înseamnă savoare cotidiană – de la vinuri, brânzeturi, ciocolată și alte delicatese culinare, până la teatru, literatura, film și artă. Toate acestea, pe muzica live a unora dintre cele mai apreciate nume din domeniu.
De această data, Savoart – în veșminte de vară – ne aduce în „starea de bine” la No Name, în Timișoara. Adică într-un un cadru prietenos unde ne vom putea bucura de serile de vară, atât în spațiul interior, cât și pe terasele acoperite sau la umbra copacilor.
Aceasta ediție a Savoart vine cu lecții de la cunoscători – școală de vinuri, ateliere de gastro-fotografie, concursuri foto cu premii, prezentare de film urmata de discuții – toate pentru o școală superioară a vieții. Puteți descoperi cele mai bune vinuri autohtone, asculta niște artiști de excepție, înălța gândurile prin lectură – totul într-un cadru viu și plin de relaxare.
Printre produsele cu care ne vor îmbia expozanții se numără vinuri, brânzeturi fine, trabucuri, pipe, produse culinare, lichioruri, coniacuri, cocktailuri, șampanii, dulciuri etc
Pe toată durata sărbătorii vor fi organizate proiecții de filme, expoziții de pictură și fotografie și un concurs foto.
Somelierii din OSR 2011 ne așteaptă la Școala Vinului, unde vor organiza degustări colective și vă vor iniția în tainele vinului.
Și nu trebuie ratat Photo Gourmet, adică atelierul de food shooting (mentor foto: Răzvan Voiculescu, maestru culinar: Daniela Graura), o compoziție savuroasă, care adună în aceeași „farfurie” rețetele culinare și fotografia.
– 35 lei/zi (25 de lei/zi pentru elevi și studenți)
– abonament 2 zile (la alegere) – 60 lei (40 lei pentru elevi și studenți)
– abonament 3 zile – 80 lei (55 lei pentru elevi și studenți)
Biletele pentru studenți și elevi sunt valabile doar însoțite de cardul OMNIPASS, legitimația de student sau carnetul de elev, vizate la zi.
Din programul artistic
Vineri
19.00 – Horațiu Mălăele
21.00 – Mircea Vintilă și Călin Bârcean
23.30 – Mihai Mărgineanu
Sâmbătă
15.00 – Proiecție film, urmată de discuții
17.00 – Adi Bezna, Călin Ungureanu și poetul Andrei Maftei
19.00 – Trei Parale
21.00 – Grigore Leșe și artistul iranian Amir Heidarkhodaee – Muzici străvechi. Interferențe romano-persane
23.30 – Taxi
01.30 – Electric Fence