• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Salata măcelarului

Sep 16, 2008 costachel Mâncăruri cu cartofi, Rețete, Retete cu carne de vită, Rețete cu legume, Rețete de aperitive, Rețete de salate, Salate de cartofi 0


Salata macelarului

Habar n-am cine-o fi botezat salata asta de cartofi așa, că eu unul mă așteptam, când am văzut că o cheamă salata măcelarului, să dau peste o rețetă cu multe cărnuri amestecate, nicidecum peste ceea ce urmează. Dar n-are a face, ce dacă e , de fapt, o excelentă salată de cartofi cu carne, doar n-o se ne împiedicăm în detalii minore, nu?

Prin urmare:

4 cartofi fierți în coajă,
400 g carne fiarta (rasol),
3 cepe (nu mari și de preferință roșii, sa dea frumos în farfurie),
300 ml smântână,
1 lingură de hrean ras,
zeama de la 1/2 lămâie,
1 legătură de pătrunjel,
sare,
piper.

Tăiați carnea și cartofii cubulețe, iar ceapa foarte fin. Din smântână, zeama de lămâie, sare și piper faceți un sos. Spălați pătrunjelul, curățați-l și tocați-l fin.

Amestecați bine totul, reglați eventual de sare sau piper și cu asta basta. Decorați salata după plac, țineți-o la frigider vreo oră înainte de a servi și bucurați-vă că puteți folosi orice fel de carne, de vită, porc, pasăre sau chiar miel, numai slabă sa fie (dacă are fie și un pic de grăsime, gândiți-vă să o folosiți la altceva).

Cât despre faptul că, pentru a se putea îmbiba bine cu sosul, cartofii trebuie să fie calzi, sunt sigur că n-are rost sa va mai spun. Nu-i așa?

La capitolul variante, să nu uit să vă dau ideea înlocuirii (totale sau parțiale) a pătrunjelului cu arpagic verde, și smântânii cu maioneză (nu prea-s de acord, dar…). Iar dacă vreți un plus de prospețime, firește că puteți adăuga câteva foi de salată verde, mărunțite conștiincios.

Vinul? Eu aș vrea la salata asta de cartofi un roze proaspăt și vioi, dar nici un alb viguros n-o să fie chiar de lepădat, ba chiar va deveni obligatoriu, dacă veți folosi carne de pasăre.

S-ar putea să vă intereseze și:

Salata de cartofiSalată de cartofi (de toamnă) Salata de cartofi cu spanacSalată de cartofi cu spanac Salată italiană de cartofi Salată rusească Vinegret de sfeclă, cartofi și morcoviSalată rusească de sfeclă, cartofi și morcovi (Vinegret)

  • cartofi, ceapa, hrean, rasol, salata, salata de cartofi, smantana

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Ion on Afumături – tehnici de preparare
  • costachel on Pilaf de vinete
  • lucretia on Pilaf de vinete
  • Marcian Dumitrescu on Marar
  • Steriana on Pască rusească, varianta Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved