• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Salată de pui cu verdețuri

Jun 24, 2012 costachel Rețete, Rețete cu carne de pasăre, Rețete de salate, Salate de pui 0


Salata de pui cu verdeturi

O salată de pui tare simplă, foc de gustoasă și care se potrivește de minune cam în orice împrejurare. Consistența maionezei este bine combătută de prospețimea vegetalelor (și invers!), așa că-i greu de crezut că ar exista cetățeni atât de mofturoși încât să o refuze. Plus că, pornind de la rețeta de mai la vale, puteți improviza în voie, așa că n-aveți nicio șansă să vă plictisiți prea repede de această salată de pui. Care pare mereu aceeași, dar nu e niciodată la fel.

1 pui (1 kg),
1 ceapă,
1 morcov,
2 tulpini de țelină verde,
1 căpățână de saltă verde,
1 legătură de creson (sau rucola),
2-3 castraveți,
1 ardei gras,
2 gălbenușuri,
1 linguriță de muștar,
ulei,
zeamă de lămâie (sau oțet)
ierburi aromatice proaspete, după plac (pătrunjel, busuioc, tarhon, măghiran etc.),
sare și piper.

Curățați puiul, puneți-l la fiert cu ceapa, morcovul și 1 tulpină de țelină verde. Când e gata (cam 1 oră), stingeți focul și lăsați-l să se răcorească în supă. Eliminați pielea, dezosați carnea, mărunțiți-o, iar supa e bine să o păstrați pentru alte preparate.

Curățați, spălați, uscați și tăiați celelalte legume, puneți-le într-o salatieră, împreună cu carnea.

Faceți o maioneză, din cele două gălbenușuri, cu muștar, ulei și zeamă de lămâie. Curățați, spălați, uscați și tocați ierburile aromatice și amestecați-le în sos.

Turnați, în fine, maioneza peste celelalte ingrediente, amestecați și serviți imediat.

Cât despre variante, fiind vorba despre o salată, evident că-s destule, așa că aveți deplină libertate (ca să dau doar un exemplu, puțin usturoi în maioneză o schimbă destul de mult). Un singur lucru țin morțiș să precizez: firește că ați putea, la o adică, să folosiți carne numai dintr-o parte a puiului (piept, să zicem), dar ar fi păcat, pentru că mare parte din savoarea pe care o are această salată de pui vine de la textura și gustul aparte al diferitelor bucățele.

Vinul? Alb și sec, cu siguranță. Ceva mai vioi, că are de luptat cu maioneza, ceva mai vegetal, ca să se armonizeze cu verdețurile. Dacă ziceți că am descris o Fetească Regală (de la Casa Olteanu!), s-ar putea să aveți dreptate, dar mai sunt și altele.

S-ar putea să vă intereseze și:

Salată Chef Salată de pui cu mere, nuci și maioneză Salată de pui cu pasteSalată de pui cu paste și legume Salată de pere cu nuci, cașcaval și maioneză

  • ardei, castraveti, maioneza, pui, salata, salata verde, telina

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Ion on Afumături – tehnici de preparare
  • costachel on Pilaf de vinete
  • lucretia on Pilaf de vinete
  • Marcian Dumitrescu on Marar
  • Steriana on Pască rusească, varianta Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved