• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Salata de pui a lui Katniss, sau rețetele inspirate de „The Hunger Games”

Mar 19, 2012 costachel Mapamond, Mozaic 0


„Chiar dacă, după ce a câștigat The Hunger Games, Katniss nu mai are nevoie să vâneze, ea totuși se duce în continuare. Vânătoarea pentru Katniss înseamnă libertate, ceva de care are nevoie după victoria ei. Această salată de pui e numai bună ca când pleacă să vâneze.” (Catching Fire, capitolul II).

Pentru cei care nu știu nimic despre Jocurile foamei, un scurt rezumat spune așa: este vorba despre o trilogie scrisă de Suzanne Collins (The Hunger Games – 2008, Catching Fire – 2009 și Mockingjay – 2010), acțiunea este plasată într-un viitor post-apocaliptic, iar succesul de care s-au bucurat aceste cărți a fost unul absolut nebun, așa că, firește, deja au început ecranizările, prima dintre ele urmând să aibă lansarea oficială la sfârșitul acestei săptămâni. Dar despre filme (fantastice!) știe mult mai multe Dragoș, așa că eu mă opresc aici.

Altminteri, în toamna anului trecut chiar și o carte de bucate, scrisă de Emily Ansara Baines și intitulată The Unofficial Hunger Games Cookbook („peste 150 de rețete inspirate de trilogia Jocurile foamei”). Din care, nu doar pentru cei care de-abia așteaptă să vadă filmul, am selectat o rețetă dintre cele care se pot face (am sărit peste fripturile de veveriță și tocănițele de ratoni). Așadar:

4 jumătăți de piept de pui, fierte sau fripte, fără piele și oase, mărunțite,
3 tulpini de țelină verde, tăiate feliuțe,
5 cepe verzi, tocate mărunt,
1 măr Granny Smith, tăiat cubulețe,
1/4 linguriță piper negru măcinat,
1/2 linguriță curry,
1/2 linguriță sare,
1 cană (250 g) de maioneză (poate fi mai multă sau mai puțină, după gust)

Amestecați-le pe toate într-un castron și lăsați-le la rece minimum 3 ore (preferabil peste noapte).

N-am niciun indiciu legat de ce s-ar putea bea în viitor la salata asta de pui; pentru noi acum va fi însă cât se poate de bun un Sauvignon Blanc.

S-ar putea să vă intereseze și:

Salata de pui cu verdeturiSalată de pui cu verdețuri Salata WaldorfSalată Waldorf Salată de pui cu mere, nuci și maioneză Salată Chef

  • ceapa verde, maioneza, mere, pui, salata, telina

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Iulian Budală on Roquefort
  • Otilia on Vinete marinate libaneze
  • Vio on Vinete coapte la borcan
  • costachel on Urzicile lui Păstorel
  • OPREA DORINA on Urzicile lui Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved