• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Salată de cartofi cu piept de pui și roșii uscate

May 19, 2014 costachel Mâncăruri cu cartofi, Rețete, Rețete cu carne de pasăre, Rețete cu legume, Rețete de aperitive, Rețete de salate, Salate de cartofi, Salate de pui 0


Salată de cartofi cu piept de pui și roșii uscate

O salată de cartofi teribil de simplă dar destul de spectaculoasă pentru a se putea iți pe orice masă simandicoasă. În plus, se poate face cam în orice sezon. Dar parcă tot primăvara e mai gustoasă, când ceapa verde e de pe câmp și nu din seră. Și, firește, variantele pot fi nenumărate, așa că n-am să insist câtuși de puțin. Am deplină încrede că veți ști s-o adaptați perfect gusturilor dumneavoastră proprii.

4 cartofi roz,
1/2 piept de pui,
1 cățel de usturoi,
puțin vin alb sec (50 ml, să spunem),
2 fire de ceapă verde,
4 roșii uscate,
1 crenguță de rozmarin,
ulei (eventual extravirgin) de măsline,
sare și piper.

Fierbeți mai întâi cartofii în coajă. Lăsați-i să se răcorească.

Tăiați pieptul de pui în fâșii. Încingeți uleiul într-o tigaie (focul să fie mediu, că se arde uleiul). Căliți 2-3 minute puiul cu usturoiul tăiat felii. Stingeți cu vinul, lăsați-l să scadă complet, stingeți focul, eliminați usturoiul și piperați după gust.

Tăiați ceapa bucăți (5 cm, să zicem) și căliți-o ușor în ulei proaspăt. Adăugați puiul, parfumați cu rozmarinul curățat și sotați totul vreo trei minute, adăugând, după vreun minut, și roșiile tăiate fâșiuțe.

Curățați cartofii, tăiați-i felii grosuțe. Așezați-i pe un platou, puneți peste ei puiul cu ceapa (inclusiv sosul rămas în tigaie). Sărați și piperați după gust. Eventual, dacă ziceți că trebuie, puteți adăuga puțin ulei și regla gustul de acru cu zeamă de lămâie.

Cât despre vinul pentru această destul de zdravănă salată de cartofi, apoi cu siguranță alb, sec și ușor. Dar cu o aciditate suficient de zdravănă, că trebuie combătută prăjeala. Parcă Zghihară aș spune, dar nu pot să vă oblig.

S-ar putea să vă intereseze și:

Salata de cartofi cu spanacSalată de cartofi cu spanac Salata de cartofi cu sunca presataSalată de cartofi cu șuncă presată, castraveți murați și maioneză Salata de cartofiSalată de cartofi (de toamnă) Salată italiană de cartofi

  • cartofi, ceapa verde, pui, rosii uscate, salata, salata de cartofi, salata de pui

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • costachel on Salata (de) Boeuf
  • Gurmăndel on Salata (de) Boeuf
  • George Budacea on Dr. ing. Gheorghe Anghel – un mare oenolog
  • costachel on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)
  • Timi on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved