• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Salată de brânzeturi cu nuci și migdale

Apr 25, 2013 costachel Rețete, Rețete de aperitive, Rețete de salate, Rețete lacto-vegetariene 0


Salată de brânzeturi cu nuci

Ziceți că denumirea de salată de brânzeturi e puțin cam pretențioasă? S-ar putea să aveți dreptate, dar nici un simplu platou de brânzeturi nu e delicioasa improvizație de mai la vale. Așa că vă propun să cădem de acord că e un aperitiv rapid și gustos, numai bun ca pretext pentru un pahar de vin. Și, deloc în ultimul rând, o bază de plecare pentru nenumărate alte variante, fiindcă puteți combina brânzeturile pe care le doriți (că poate vreți dori gouda, sau edam, sau tilsit, sau maasdam, sau…)

100 g cașcaval,
100 g cheddar,
100 g șvaițer,
50 g nuci (curățate),
50 g migdale (tot curățate),
4 linguri de ulei extravirgin de măsline,
2 linguri de coniac (dar bun să fie!),
piper proaspăt râșnit.

Tăiați brânza cum doriți: bastonașe sau cubulețe. Puneți-o pe un platou, presărați nucile (rupte cu mâna) și migdalele.

Emulsionați uleiul cu coniacul, stropiți totul cât mai uniform, râșniți deasupra piper cât poftiți și cu asta basta, se cheamă că ați obținut o salată de brânzeturi, pe care o și puteți pune în fața invitaților.

Vinul? Apăi evident că poate fi cam de orice fel (numai sec să fie!). Precizez, totuși, că unul alb, proaspăt și fructat, ar fi, totuși, preferabil. A, și dacă e vorba, totuși, de un roșu, sau chiar un alb baricat, s-ar putea să nu fie o idee chiar rea să strecurați și niște cașcaval afumat în a noastră salată de brânzeturi.

S-ar putea să vă intereseze și:

Salată de mere, sfeclă roșie, nuci și șvaițer Salată de pere cu nuci, cașcaval și maioneză Salată de varză albă și roșie, cu nuci și oțet balsamicSalată de varză albă și roșie, cu nuci și oțet balsamic Salata de fasole verde cu nuci si portocaleSalată de fasole verde cu nuci și portocale

  • aperitiv, branza, cascaval, cascaval afumat, cheddar, edam, gouda, maasdam, migdale, nuci, salata, svaiter, tilsiter

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Ion on Afumături – tehnici de preparare
  • costachel on Pilaf de vinete
  • lucretia on Pilaf de vinete
  • Marcian Dumitrescu on Marar
  • Steriana on Pască rusească, varianta Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved