• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Salam de biscuiți

Jan 13, 2012 costachel Rețete, Rețete de dulciuri 8


Un dulce tare simplu și bun acest salam de biscuiți, dar numai dacă-i făcut în casă, fiindcă variantele industrializate pe care am început să le găsesc din ce în ce mai des pe rafturile magazinelor sunt absolut dezamăgitoare. Drept pentru care, dacă tot am vrut să mă simt copil, singura soluție posibilă a fost manufactura. Și cum rezultatul a fost cât se poate de gustos, vă invit să notați:

250 g migdale curățate,
200 g ciocolată menaj (sau ciocolată neagră),
100 g zahăr,
120 g biscuiți simpli,
1 ou.

Rupeți ciocolata bucățele și topiți-o la bain-marie, împreună cu 3-4 linguri de apă. Adăugați zahărul și, când acesta s-a topit, oul (amestecați tot timpul, da?). Continuați cu migdalele tocate mare, biscuiții sfărâmați și, fără să luați vasul de pe foc, omogenizați bine totul.

Turnați cu grijă compoziția pe o folie suficient de mare de pergament (hârtie de copt) și, cu ajutorul ei, rulați cât de strâns puteți, astfel încât să obțineți un cilindru cât mai uniform.

Băgați totul la frigider, unde trebuie să stea măcar 3 ore. Înainte de servire, scoateți salamul din folie și, dacă vreți (de dragul impresiei artistice), puteți să-l legați cu sfoară de bucătărie, ca să pară mai „adevărat”.

Data viitoare am să încerc să schimb migdalele cu nuci și, poate, să adaug și vreo 100 g rahat tăiat zaruri de table. N-are ce să fie rău.

S-ar putea să vă intereseze și:

Biscuiți cu ciocolată și ghimbir Smochine umplute, trase-n ciocolată Salam de casă din carne de curcan și vițel Salam de vară de casă

  • biscuiti, ciocolata, migdale, salam

8 thoughts on “Salam de biscuiți”

  1. cofi 13/01/2012 at 16:52

    mda n-are 🙁 imi place mai mult fara, asa simpluuuuu!

    Reply ↓
  2. Tui Andreea 13/01/2012 at 19:45

    Recomand varianta cu rahat… a se ajusta si cantitatea de zahar.
    Pofta buna!

    Reply ↓
  3. aphextwinz 14/01/2012 at 08:26

    punem la colectie? ca nu am mai pus de mult.

    reteta mea (si eu fac dulciuri din an in pastele cailor, iese bine, deci pot sa imi permit, da?):

    150g zahar, 100ml lapte, 50g unt, biscuiti ad libitum, doua linguri de cacao si, daca doriti, rahat – in sensul de turkish delight, nu ce mananca unii politicieni.

    amestec lapte, zahar, unt, caaco, biscuiti rupti (scriu cat pot de scurt la colectie), amestecul il pun pe o folie presarata, sa zicem, cu cocos, praf de nuci, migdale, biscuiti, ce vreti, intind amestecul, pun fasii de rahat in mijloc – sau nu – rulez in folie, dau la rece.

    nu stiu daca va place si varianta asta, dar va garantez eu ca e buna, mai ales daca inlocuiti o parte din lapte cu rom sau cognac.

    (sper ca nu am fost deplasata punand reteta asta, dar daca mi-a iesit pana si mie, iese oricui, am zis sa fie)

    Reply ↓
    1. costachel Post author14/01/2012 at 12:21

      Da romului, nu cocosului, data viitoare așa fac salamul de biscuiți 🙂

      Reply ↓
  4. irina gabriela 14/01/2012 at 15:51

    chiar azi am facut o rulada de biscuiti dar si asta pare destul de buna……

    Reply ↓
  5. Niko-B 15/01/2012 at 03:23

    Kiar am ajuns de-acasà, de la mama, de 82 ani, si… mi-a fàcut SALAM de Biscuiti si… GHICITI ! CHERDELE ! Nene Costàkele, am fàcut si poze cu procesul tehnologic. De la cocà, la produsul finit. Intereseazà ? Sà le adàugati la retzetà ? Aphextwinz, fromos comentariul cu… politicienii. M-a “uns” la suflet. Dar braga, se face CUM ? Cà fiind din Dobrogea, caut si tot caut bragà la Constanta. Si-am ràmas cu càutatul. S-auzim de bine si multzam de retzete !

    Reply ↓
  6. costachel Post author15/01/2012 at 09:18

    Cum să nu intereseze pozele, nene Nicule? De-abia le-aștept. Cât despre bragă, din păcate, trebuie să-mi recunosc spășit relativa ignoranță privind procesul de fabricație (adică știu, în principiu, cam ce și cum, dar atât). Dar poate ne ajută cineva 🙂

    Reply ↓
  7. aphextwinz 15/01/2012 at 12:26

    Niko, nu stiu sa fac braga, am cumparat de la targuri, pana si la Brasov am gasit, extrem de bio, ca dupa o zi sau doua de stat la frigider se stricase. Nu m-a pasionat subiectul pentru ca nu imi place, mai cumpar cate un pahar, poate ma razgandesc, dar pana acum nu am reusit.

    Reply ↓

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • costachel on Salata (de) Boeuf
  • Gurmăndel on Salata (de) Boeuf
  • George Budacea on Dr. ing. Gheorghe Anghel – un mare oenolog
  • costachel on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)
  • Timi on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved