Un grup de oameni de știință sud-coreeni a găsit modalitatea de a stopa efectele devastatoare ale alcoolului asupra ficatului, relatează agenția de presă Yonhap, citată joi de platforma electronică Newsru, cu referire la Ministerul Științei, Planificării și Tehnologiei Informației și Comunicații de la Seul.
Atunci când ajunge în sânge, alcoolul produce oxigen activ care distruge ficatul, provocând hepatită și chiar ciroză hepatică. Până acum, însă, au existat puține informații despre modul în care se produce acest oxigen activ.
Oamenii de știință sud-coreeni au demonstrat că alcoolul generează, de fapt, producerea de receptori nucleari hormonali ERR, cei care tocmai exercită un efect negativ asupra ficatului.
Astfel, după cum susțin cercetătorii sud-coreeni, în cazul în care ar fi suprimată dezvoltarea acestor hormoni, ar putea fi prevenită deteriorarea ficatului în urma consumului de alcool, permițând un consum chiar fără măsură fără efecte nocive asupra sănătății respectivului organ.
Din grupul de oameni de știință angrenați în această cercetare fac parte experți de la Institutul de Științe și Tehnologii Biologice, de pe lângă Universitatea Națională Chonnam din Coreea de Sud.
Coreea de Sud este o țară cu una dintre cele mai mari rate de alcoolism în lume. Conform diferitelor rapoarte, ea oscilează între locurile 7 și 13 la consumul de alcool pe plan mondial. (Agerpres)
Un grup […] a gasit 😉
Sa fie-ntr-un ceas bun.
Așa e! Am avut încredere în Agerpres și iaca…
Da pentru aia de l-au distrus deja cand gasesc ceva in afara de sfatul: nu mai bea?
Păi nu putem decât să sperăm că asta va fi următoarea lor temă de cercetare 🙂