• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Rulouri de vită cu muștar și castraveciori în oțet

Aug 02, 2008 costachel Rețete, Retete cu carne de vită 0


Rulouri de vită cu muștar

O rețetă excelentă și destul de neașteptată. Aceste rulouri de vită cu muștar și castraveciori în oțet  se fac ușor și sunt indicate chiar și pentru un neinițiat în ale bucătăriei. Ba chiar, datorită ingredientelor deloc neobișnuite (ceva mai ciudată poate fi eventual doar alăturarea lor), este o mâncare care vă poate salva în momentul acela în care niște musafiri inopinați vă pică în vizita. Pot fi ei oricât de simandicoși, fiindcă, în mod sigur, n-o să vă faceți de ras.

Pentru 4 persoane trebuie să aveți prin casă

800 g carne de vită,
3 linguri de muștar iute,
8 castraveciori mici în oțet,
2 linguri de ulei,
2 cepe tăiate în felii subțiri,
300 ml bere neagră (sau supa de vită),
1 frunza de dafin,
sare și piper.

Pregătiți mai întâi carnea. Tăiați-o în 8 felii, bateți-le bine și dați-le o formă cât mai regulat-dreptunghiulară. Tartinați-le cu muștar pe ambele fețe, sărați și piperați.

Puneți câte un castravecior pe fiecare dintre ele și formați rulourile. Legați-le cu sfoară sau fixați-le cu ajutorul scobitorilor.

Încălziți uleiul într-o cratiță cu pereții groși (care trebuie să meargă și la cuptor) și rumeniți rulourile pe toate parțile. Scoateți-le și țineți-le la cald.

Căliți ceapa în aceeași cratiță, până când se aurește puțin, amestecând des. Puneți carnea la loc și stingeți cu lichidul pe care l-ați ales (e mai interesant cu bere). Adăugați și frunza de dafin.

Când zeama da în clocot, puneți capacul și băgați totul în cuptorul încălzit, la foc mijlociu, unde trebuie să stea cam 1 ora (sau până când e fragedă carnea). Nu uitați ca, la jumătatea fierberii, să întoarceți rulourile, ca să se coacă uniform.

Scoateți sfoara sau scobitorile, eliminați frunza de dafin și serviți, cu orez sau cu piure de cartofi.

Și, chiar dacă au fost fierte în bere, tot după vin roșu țipă aceste rulouri de vită. Asa că musai trebuie să turnați în pahare un Cabernet Sauvignon, dârz și bățos

S-ar putea să vă intereseze și:

Ouă umplute cu hamsii, capere, castraveciori în oțet și verdețuri Friptura de vităȘase sfaturi pentru o friptură de vită perfectă Friptură de vită la cuptor cu sos de vin roșu Mâncare de vită cu ciuperciMâncare de vită cu ciuperci

  • bere neagra, castraveti in otet, ceapa, mustar, reteta, rulouri, tigaie, vita

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Iulian Budală on Roquefort
  • Otilia on Vinete marinate libaneze
  • Vio on Vinete coapte la borcan
  • costachel on Urzicile lui Păstorel
  • OPREA DORINA on Urzicile lui Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved