• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Rulouri de pui cu ananas

Jun 17, 2011 costachel Rețete, Rețete cu carne de pasăre 3


Cam de fițe rulourile astea de pui cu ananas, dar nu se fac greu deloc și, pe lângă faptul că-s excelente, vin cu o întreagă baterie de arome exotice, numai bune să stârnească pofta, discuția și, la urmă, elogiile la adresa autorului. Așa că, dacă vreți să obțineți niște rezultate de Grand Chef la dumneavoastră în bucătărie, aș zice să nu ocoliți rețeta de mai la vale, fiindcă sigur merită încercată măcar o dată.

Necesarul? 12 fileuri de pui (cam 900 g, dacă-s doar sub formă de piept dezosat întreg), 1 ananas mic, 1 lămâie verde (lime, dacă țineți musai să vorbiți englezește, limetă, dacă doriți să stâlciți limba română), 2 linguri de miere, 100 ml sos de soia, 1 linguriță de ulei de susan, 1 rădăcină mică de ghimbir, 4 linguri de semințe de susan, 60 g nucă de cocos (pudră), 4 linguri de ulei de floarea soarelui, sare și piper.

Dacă-i cazul, feliați mai întâi pieptul. Puneți feliile într-un vas (preferabil de sticlă) ungeți-le cu miere, presărați ghimbirul (curățat și tăiat fâșii subțiri), turnați peste ele un sos obținut din sos de soia, zeama lămâii și uleiul de susan. Acoperiți vasul cu folie transparentă și băgați-l la frigider, să se marineze carnea măcar 15 minute.

Curățați ananasul, tăiați-l bucățele și mixați-l scurt cu nuca de cocos (amestecul trebuie să fie omogen, dar nu lichid).

Scoateți, în fine, feliile de carne, scurgeți-le (nu insistați, nu trebuie să fie perfect uscate), puneți pe fiecare câte puțină umplutură (să nu dea pe dinafară), rulați, prindeți cu scobitori și puneți-le într-o tavă, tapetată cu pergament. Presărați susanul, stropiți cu uleiul, sărați, piperați și coaceți rulourile timp de 15 minute, în cuptorul bine încins dinainte (210ºC). Pe la mijlocul coacerii, nu strică să le stropiți cu 2-3 linguri de apă, să nu se usuce.

Puteți servi puiul ăsta cu ananas pe post de gustare caldă sau chiar ca fel de mâncare (dar atunci înconjurați-l cu niște orez, de preferință sălbatic, să fie fița completă)

Vinul? Apoi sunt destule albe seci care miros ca toată livada Edenului (mai ales sud-americanele), așa că aveți de unde alege, nu-mi fac griji.

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

Default ThumbnailAnanas la tigaie cu sos de vin și miere Cremă de ananas cu vin roșu AnanasPește cu ananas Ananas la gratar cu sos de mentaAnanas la grătar cu sos de mentă

  • ananas, cuptor, marinare, piept, pui, rulouri

3 thoughts on “Rulouri de pui cu ananas”

  1. aphextwinz 17/06/2011 at 16:30

    Hai dom’le ca tocmai voiam sa cadorisesc pulpele alea bio si am si o cutie de ananas in plus (stiu, nu se compara cu cel proaspat, aia e).

    limeta :)) mi-a placut.

    Daca nu e vreun secret, de unde e reteta?

    Reply ↓
  2. costachel Post author17/06/2011 at 19:12

    Nu e niciun secret, numai ca nu mai stiu exact de unde. Cred ca de pe un site (am uitat cum se chema) pe care am gasit primele noastre retete (cam pseudo)chinezesti si orientale. O listare veche, din arhiva „trebuie sa le facem intr-o buna zi”. „Mapa verde”, dupa cum o botezasem cu Bogdan, Dumnezeu sa-l odihneasca! Pentru fiecare week-end cred ca pregateam vreo zece retete, din care faceam una-doua, in functie de ce ingrediente gaseam. Si mai si improvizam, de cele mai multe ori… 🙂

    Reply ↓
  3. aphextwinz 18/06/2011 at 08:46

    Era ciudat putin pt mine ca ingredient cocosul in forma aia, numai de aia eram curioasa.

    Sa fie linistit acolo unde este … prietenii sunt putini si din ce in ce mai rari.

    Reply ↓

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Costin on Ciorba de burtă a lui Pastorel
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Piper
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Pecorino
  • Țara Prunelor - România on Filoxera în România? Parc-a fost ieri…
  • Invenții Care Trebuiesc Inventate - 27.03 - Piuituri on 9 soluții anti-mahmureală

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved