• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Roșii sârbești umplute cu varză picantă

Jul 29, 2011 costachel Rețete, Rețete de aperitive, Rețete de la cititori, Rețete de salate 3


Foarte interesante roșiile astea umplute propuse de domnul Marian Rădulescu, plus că, la o privire mai atentă, vedem că avem de-a face cu o preparație „2 în 1”, în același timp aperitiv și salată. Pe deasupra, se face foarte simplu, așa că, dacă fac și precizarea că rețeta este, și ea, inclusă în volumul Bucate tradiționale buzoiene și de prin țară adunate (aflat în pregătire), se cheamă că-i momentul să vă poftesc în bucătărie.

Când vă vorbesc de sârbi, nu mă refer la locuitorii Serbiei, ci la vajnicii “sârbi” buzoieni, locuitori ai cartierului Broșteni, în realitate bulgari refugiați prin aceste locuri pe la sfârșitul secolului 18 și renumiți legumicultori.

Pentru această rețetă delicioasă sunt necesare 8-10 buc. roșii mari rotunde tip harleta, o varză albă, 4 buc. ardei grași roșii, sos picant de verdeață făcut din 5-6 ardei iuți verzi, o legătură de pătrunjel, o legătură de ceapă verde, o legătură frunze de coriandru, frunze de busuioc verde, două gălbenușuri, o linguriță muștar, ulei, oțet de mere cu miere, sare și piper după gust.

La fiecare roșie se taie căpăcelul, se scobește miezul și se presară înăuntru cu sare.

Varza și ardeii se taie mărunt, se amestecă cu miezul de la roșii și puțină sare.

Se pun la blender partea albă de la ceapă, ardeiul iute fără semințe, pătrunjelul, coriandrul și frunzele de busuioc și după ce s-au tocat foarte mărunt se adaugă gălbenușurile frecate cu puțin muștar, ulei și oțet după plac. Sosul obținut se toarnă peste umplutură.

Se umplu roșiile, se pun capacele la loc și se aranjează pe o farfurie. De jur împrejur se pune restul de varză picantă, care poate fi folosită ca salată.

S-ar putea să vă intereseze și:

Salată de varză albă și roșie, cu nuci și oțet balsamicSalată de varză albă și roșie, cu nuci și oțet balsamic Roșii umplute cu vinete în stil mediteraneean Pilaf de varză dulcePilaf de varză dulce Varză dulce cu carne

  • ardei, Buzau, Marian Radulescu, rosii, umplut, varza

3 thoughts on “Roșii sârbești umplute cu varză picantă”

  1. mariga 01/08/2011 at 13:44

    galbenusurile sunt crude si frecate cu mustar rezulta o maioneza?

    Reply ↓
  2. costachel Post author01/08/2011 at 14:03

    Asa deduc si eu din text. De n-o fi asa, sper sa ne spuna domnul Radulescu 🙂

    Reply ↓
  3. Marian Radulescu-sibiprod 10/08/2011 at 11:01

    este la alegerea fiecaruia… mie imi plac galbenusurile crude….

    Reply ↓

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Iulian Budală on Roquefort
  • Otilia on Vinete marinate libaneze
  • Vio on Vinete coapte la borcan
  • costachel on Urzicile lui Păstorel
  • OPREA DORINA on Urzicile lui Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved