• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Roșii la cuptor cu șuncă și cașcaval afumat

Nov 18, 2010 costachel Rețete, Rețete cu legume, Rețete de aperitive 0


Un aperitiv cald foarte simpatic și deloc greu de făcut, care înviorează orice masa și va înlocui cu succes crochetele, chifteluțele ori mai știu eu ce antreu „consacrat” din categoria asta. Plus că se va dovedi (pe cuvânt!) o soluție tare îndemânoasă și eficientă când dau năvală peste dumneavoastră ceva amici, mai mult sau mai puțin poftiți, și trebuie să le puneți ceva în fata, măcar ca pretext pentru paharul de vin adiacent.

Iar pentru 4 persoane n-aveți nevoie decât de

4 roșii,
100 g șuncă (optim ar fi din cea crudă, gen prosciutto, jamon etc, dar nu-i obligatoriu),
200 g cașcaval afumat,
ulei extravirgin de măsline,
oregano,
sare și piper.

Începeți prin a pregăti roșiile: spălați-le și tăiați-le în 4 felii cât mai egale. Ungeți-le cu puțin ulei, presărați-le cu sare, piper și oregano, așezați-le pe o tava căptușită cu pergament și băgați-le în cuptorul încins dinainte la 200ºC pentru 10 minute.

Cât se coc, tăiați restul de marfă în feliuțe. Scoateți roșiile și recompuneți-le, intercalând între felii șunca și cașcavalul. Prindeți totul cu o scobitoare mai lungă și băgați-le la loc în cuptor, unde nu le mai țineți decât până se topește brânza. Serviți imediat.

Variante? Câte vreți, desigur. Singurul lucru pe care nu trebuie să-l uitați, atunci când vă dați frâu liber imaginației, este că nu trebuie sa lipsească din narațiune o brânză care să se topească frumos, consolidând în același timp, cât de cât, o construcție care ar fi altfel cam prea instabilă.

Vinul? Pai Sauvignon Blanc scrie pe rețeta asta, dacă mă întrebați pe mine. Dacă nu, probabil orice alb sec o să fie bun. Ce Dumnezeu, brânză, șuncă, roșii, de unde atâtea mofturi?

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

Tartine la cuptor cu sunca, masline, ardei gras si cascavalTartine la cuptor cu șuncă, măsline, ardei gras și cașcaval Mini-tarte de cartofi cu cașcaval afumat Cartofi umpluți cu șuncă și șvaițer, la cuptor Vinete, dovlecei și roșii la cuptor

  • aperitiv, cald, cascaval, cascaval afumat, cuptor, rosii, sunca

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Costin on Ciorba de burtă a lui Pastorel
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Piper
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Pecorino
  • Țara Prunelor - România on Filoxera în România? Parc-a fost ieri…
  • Invenții Care Trebuiesc Inventate - 27.03 - Piuituri on 9 soluții anti-mahmureală

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved