• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

România a exportat cu 54% mai multă miere în primul semestru al acestui an

Oct 08, 2012 costachel Știri 4


Miere export import

În primul semestru al acestui an, România a exportat o cantitate de 3.879 tone de miere, în creștere cu 54% față de aceeași perioadă din 2011, când exporturile au totalizat 2.508 tone, potrivit datelor furnizate de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) agenției Agerpres.

Încasările din exporturile de miere au însumat 12,075 milioane de euro în primele șase luni, cu aproape 50 de procente mai mult decât cele 8,34 milioane euro încasate în anul precedent.
În același timp, valoarea importurilor de miere în perioada menționată a depășit 1,97 milioane de euro, pentru o cantitate de 806,8 tone, în timp ce în perioada similară a anului trecut au totalizat 1,45 milioane euro, pentru 632 tone de miere aduse de pe piețele externe.

Atât exporturile cât și importurile de miere au fost realizate atât în/din țările Uniunii Europene, cât și cele extracomunitare. Prețul mediu al unui kilogram de miere exportată a fost de 3,1 euro, în timp ce pentru 1 kg de miere importată s-au plătit doar 2,4 euro.

Romanii consumă, în medie, 400-500 de grame de miere anual, adică mult sub nivelul înregistrat în țările UE și cele nordice, unde anual se mănâncă între 1,5 și 3 kilograme de miere.

Potrivit datelor furnizate de Asociația Crescătorilor de Albine din România (ACAR), producția de miere din acest an se va situa în jur de 10.000 – 12.000 de tone, în scădere cu 50% față de nivelul anului 2011.

S-ar putea să vă intereseze și:

Import Export VinuriRomânia a importat de 6 ori mai mult vin decât a exportat Importuri de vin exporturi de vin RomâniaȘi anul acesta, importurile de vin au depășit deja 27 milioane de euro vin import exportImporturile de vin au fost anul trecut de cinci ori mai mari decât exporturile În 5 ani, România va ajunge între primii trei producători de miere ai Europei

  • export, import, MADR, miere, producatori, productie

4 thoughts on “România a exportat cu 54% mai multă miere în primul semestru al acestui an”

  1. cofi 08/10/2012 at 13:23

    Maestre,mie-mi place mierea: s-o pun in gogosarii murati,sa marinez carnea in ea, sa ung friptura la cuptor cu ea cand o las la rumenit….
    Rareori mananc cu paine cu unt si o singura data pe an, fac turta dulce, in rest, la ce s-o folosesc?? Nu beau ceai indulcit, in cafea mi se pare o blasfemie,nu beau lapte, nu fac prajituri, ce sa fac cu mierea??

    Aaaa, masti de fata si par!! Mersi pentru articol ca nu stiam sa fac cu un borcan care incepea sa se zahariseasca!
    Si toata mierea mea, este primita, deci nici macar chestiunea pretului nu conteaza….:(
    Daca eu nu sunt cu dulcele, cu mierea si mai putin, ca mi s-a facut odata rau de la miere!

    Reply ↓
    1. costachel Post author09/10/2012 at 08:35

      La ce răceală am în mine, doar în ultimele zile cred c-am contribuit cu vreun chil la consumul național de miere… Bine, am cam încurajat și importul de lămâi 🙂

      Reply ↓
  2. aphextwinz 09/10/2012 at 08:51

    La mine nu se lasa parlita de raceala cu naturiste din astea neam si, culmea, eu am miere adusa de prin alte parti. Dar am vazut la un supermarket o sticluta de miere “bio” de 125ml cu peste 25 de lei. Cum e dom’le cu aia bio, verifica daca nu cumva zboara albina si pe plantatii nebio, la intrarea in stup: “soro, ai cules din alta parte, te penalizez cu 25% la salar”.

    Am mai vazut preuri aberante la niste chestii bio, dar mirea mi se paru prea de tot.

    Reply ↓
  3. cofi 09/10/2012 at 14:13

    Si dac-o penalizeaza ce?? ca doar nu-ti pune amenda in borcan, tot miere amestecata este, ca scrie sau nu!
    Plus ca mierea cica este anticicatrizant, etc, etc, etc, deci ce mai conteaza acolo niste elemente care oricum cad din cer cand ploua de la emisiile atmosferice ale fabricilor!

    Reply ↓

Leave a Reply to cofi Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Iulian Budală on Roquefort
  • Otilia on Vinete marinate libaneze
  • Vio on Vinete coapte la borcan
  • costachel on Urzicile lui Păstorel
  • OPREA DORINA on Urzicile lui Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved