• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Rioja, Drăgășani, Adamclisi, plus trei vinuri fără alcool

Mar 09, 2011 costachel Băuturi, Vinuri 4


Luni ne-am întâlnit iar la tapaseria Paharnicului Răzvan ca să mai gustăm ceva vinuri. O selecție mai eterogenă de data asta, incluzând și menționatele în titlu vinuri nealcoolice. Era pentru a doua oară când gustam așa ceva și, dacă despre primul contact chiar n-am vrut să scriu (că aș fi ajuns să fac trimiteri aproape numai la varză murată, când proaspătă, când stătută), cele trei care urmează merită oleacă de atenție. Firește, doar în cazul în care țineți morțiș să beți vinuri fără alcool.

 

Bonne Nouvelle Chardonnay

Chardonnay, 2009, alb, sec, fără alcool
Producator: Union des Caves Coopératives de l’Ouest Audois et du Razès (UCCOAR)
Regiune: Languedoc, Franța

Un miros plăcut, chiar apropiat cumva de Chardonnay, și cu ceva fructe exotice timide prin peisaj. De băut se poate bea, ba chiar are și un mic postgust.

 

Bonne Nouvelle Syrah

Syrah, 2009, roze, sec, fără alcool
Producator: Union des Caves Coopératives de l’Ouest Audois et du Razès (UCCOAR)
Regiune: Languedoc, Franța

Chiar dacă miroase cumva a suc (a zis cineva și-un producător), e destul de aproape de un roze proaspăt și mirositor a zmeură.

 

Bonne Nouvelle Merlot
Merlot, 2009, roșu, sec, fără alcool
Producator: Union des Caves Coopératives de l’Ouest Audois et du Razès (UCCOAR)
Regiune: Languedoc, Franța

Parcă ăsta a fost cel mai aproape de vin dintre nealcoolicele degustate. Fructe roșii și vișine prin preajmă, un corp chiar rotund (dacă se poate spune astfel în lipsa alcoolului), ce mai, interesant!

 

Vina Vicedo Blanco (DOC)

Viura, 2009, alb, sec, 12,5%
Producator: Bodegas Vicedo
Regiune: Rioja, Spania

„Frâncușa” spaniolă n-a dezăgit nici de data asta. Un nas complex, poate cam acid, dar cu multe flori și ceva fructe albe, gustul e ceva mai simplu, aciditatea iese un pic în evidență, postgustul destul de scurt, dar plăcut. Ținând însă cont că, dacă va fi importat, va costa în jur de 17 lei, înseamnă că trebuie ținut minte de pe acum.

Negrini Sauvignon Blanc (VIGR)

Sauvignon Blanc, 2008, alb, sec, 13,3%
Producator: Casa de Vinuri Negrini
Regiune: Drăgășani, România

Un Sauvignon cumva bizar, în sensul că pare a fi făcut în nord, așa e de timid și delicat. Un nas tipic, dar discret, un corp cam subțire și un postgust scurt, cam asta ar fi în două cuvinte. Nu-i rău, dar nici nu face 35 de lei.

 

Patrician Cabernet Sauvignon

Cabernet Sauvignon, 2009, roșu, sec, bio, baricat, 13%
Producător: Cramele Frâncu
Regiune: Adamclisi, România.

Nas ce evocă iaurtul cu vișine, corp cam subțire și mi-a trezit prea multe amintiri legate de vinurile de țară făcute din „1001”. Postgustul, chit că scurt, mai salvează un pic situația, dar tot nu-l face să merite 35 de lei, cât o fi el de bio și de baricat.

Vina Vicedo Tinto (DOC)

Tempranillo, 2009, roșu, sec, 13%
Producator: Bodegas Vicedo
Regiune: Rioja, Spania

Nas tipic de Tempranillo, cu multe fructe roșii, un corp aproape rotund, taninii un pic cam sus, o aciditate corectă, per total un vin foarte bun ținând cont că, la fel ca și frățiorul alb, tot 17 lei ar urma să coste.

Negrini Merlot (DOC-CT)

Merlot, 2008, roșu, sec, 13,5%
Producator: Casa de Vinuri Negrini
Regiune: Drăgășani, România

Un nas foarte frumos de Merlot, din păcate iarăși corpul nițel subțire, ce permite taninilor să iasă cam mult în evidență. Un postgust cam scurt, dar plăcut, completează bine un vin deloc rău, dar tot prea sus plasat ca preț (35 de lei)

Vina Vicedo Crianza (DOC)

Tempranillo, 2007, roșu, sec, baricat 13 luni, 13%
Producator: Bodegas Vicedo
Regiune: Rioja, Spania

Cel mai bun vin al serii, cu un plus evident față de frățiorul mai tinerel, atât olfactiv, cât și la gust. Poate doar taninii să fie un picuț agresivi, dar asta am spus-o mai mult ca să am și ceva rău de spus la adresa unui vin cu un excelent raport calitate-preț (29 de lei)

S-ar putea să vă intereseze și:

Tobia Blanco, Fermentado en Barrica, Rioja DOC, 2009 De la Fințești, șase vinuri Lacerta și încă vreo cinci tentative 7 vinuri românești și 5 străine. Numitor comun: Cramele Halewood Vin Cramele Halewood7 vinuri de la Cramele Halewood

  • Bodegas Vicedo, Cabernet Sauvignon, Chardonnay, Cramele Francu, degustari, Merlot, Negrini, Razvan Avram, Sauvignon Blanc, Syrah, Tempranillo, vin, vin fara alcool, Viura

4 thoughts on “Rioja, Drăgășani, Adamclisi, plus trei vinuri fără alcool”

  1. serge 09/03/2011 at 17:16

    Acuma, nu ştiu ce le veniră astora din Languedoc, dar în afară că de la ei se trage termenul şi practica amour courtois ori cuvântul şi condiţia trubadur (pentru care le mulţumim) meleagul cu pricina este o zonă viticolă. Ce-i apucară?
    Bine că i-ai amintit numai în treacăt. Mai bine scrii despre Babanu!

    Reply ↓
  2. costachel Post author09/03/2011 at 19:37

    I-am amintit fiindca macar fac niste lichide potabile, care mai aduc a vin. Precedenta experienta cu vinuri fara alcool a fost absolut de nepovestit 🙂

    Reply ↓
  3. Moi maitre 10/03/2011 at 10:14

    eu am gustat la Margo Lounge la a doua intimplare din acest an a celor de la vinul ro niste vinuri fara alcool. La nas sint tare deranjante… Un miros de pompa de vid, de vacuum, care mi-a taiat orice interes. Vorba lui Marian Timofti, vin de fitze care poate face furori pe litoral, cluburi, baruri, etc… Vad vinul fara alcool intre vinuri ca berea Corona intre beri… Ca si fitzareala si proasta calitate…

    Reply ↓
  4. costachel Post author10/03/2011 at 11:14

    Nici eu nu pricep rostul lor pe lume, dar daca tot am intalnit niste exemplare cat de cat potabile… Că, repet, primele vinuri de genul ăsta pe care le-am gustat păreau licori de dres, așa de tare semanau unele cu zeama de varza 🙂

    Reply ↓

Leave a Reply to Moi maitre Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Iulian Budală on Roquefort
  • Otilia on Vinete marinate libaneze
  • Vio on Vinete coapte la borcan
  • costachel on Urzicile lui Păstorel
  • OPREA DORINA on Urzicile lui Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved