• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Reguli mai dure pentru etichetarea sucurilor de fructe

Dec 15, 2011 costachel Știri 0


Parlamentul European, reunit în sesiune plenară la Strasbourg, a adoptat ieri noi reguli de etichetare în cazul sucurilor de fructe și al nectarurilor, pentru a elimina confuziile privind ingredientele acestora, se arată într-un comunicat.

„Prioritatea noastră a fost să oferim consumatorilor informații precise pentru ca aceștia să știe ce cumpără. Parlamentul a jucat un rol cheie în interzicerea adăugării zahărului în produsele vândute ca sucuri și în clarificarea prezenței zaharului sau a îndulcitorilor în băuturi similare”, a declarat raportorul în acest dosar, euro-deputatul spaniol Andrés Perelló Rodriguez (S&D).

Conform noilor reguli, un amestec de două sucuri trebuie să aibă în viitor o denumire care să reflecte conținutul acestuia, spun deputații europeni. De exemplu, un amestec de 90% mere și 10% căpșuni va trebui denumit clar „suc din mere și căpșuni”. În prezent aceste tip de suc poate fi denumit doar „suc de căpșuni”. Un nume generic de tip „amestec de sucuri” poate fi folosit dacă sunt prezente trei sau mai multe surse de fructe.

Consumatorii – în special suferinzii de diabet, părinții copiilor sau persoanele care țin diete – vor să aibă indicații clare privind diferența dintre „suc” și „nectar”, precum și în ceea ce privește existența vreunui fel de îndulcitor, precizează europarlamentarii.

În viitor, sucurile de fructe nu vor mai conține, prin definiție, zaharuri sau alți îndulcitori. „Nectarurile”, făcute din piure de fructe la care se adaugă apă pot conține zaharuri sau îndulcitori. Etichetările de tip „fără adaos de zahar” nu vor mai fi permise pe nectaruri conținând îndulcitori artificiali, cum ar fi zaharina, pentru a pune capăt potențialelor confuzii.

Multe produse vândute ca „suc de portocale” conțin până la 10% suc de mandarine, ceea ce contribuie la culoare și gust. Această practică e comună în Brazilia și SUA, care dețin o mare parte din piața europeană. Pentru a menține aceleași reguli pentru toată lumea, toate sucurile de portocale importate sau fabricate în UE vor trebui să fie sucuri de portocale pure, sau să includă menționarea mandarinelor în denumirea produsului.

Parlamentul a căzut de acord cu Consiliul asupra acestor reguli, care mai trebuie doar să fie formal adoptate și de Consiliu pentru a intra în vigoare cât mai curând. Statele membre vor avea apoi până la 18 luni pentru a-și adapta legislația la noile reguli. (Agerpres)

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

Starbucks atacă piața sucurilor de fructe Ce contine un iaurt cu fructeCe conține, de fapt, un iaurt cu fructe? Salată creolă de fructe Prăjitură cu fructe

  • etichetare, parlamentul european, sanatate, suc de fructe

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Costin on Ciorba de burtă a lui Pastorel
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Piper
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Pecorino
  • Țara Prunelor - România on Filoxera în România? Parc-a fost ieri…
  • Invenții Care Trebuiesc Inventate - 27.03 - Piuituri on 9 soluții anti-mahmureală

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved