• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Pulpă de porc umplută, la tavă, cu sos de struguri

Jul 30, 2008 costachel Fripturi la cuptor, Rețete, Rețete cu carne de porc, Rețete de fripturi 2


Pulpa asta de porc umplută vine să repare, oarecum, o nedreptate făcută strugurilor, în sensul că prea rar sunt ei folosiți în bucătăria românească (excepție făcând, firește, dulciurile). Ei, și taman în acest scop vine repede rețeta de mai jos, una foarte spectaculoasă, dar ușor de făcut, și savuroasă de nu se mai poate. Păi, dacă tot e porcul foarte primitor când e vorba de fructe, de ce să nu profităm?

1 bucata de pulpă de porc, de circa 750 g,
1/2 ceapă,
1/2 morcov,
1/2 ardei gras roșu,
1 felie de pâine,
1 lingură de arahide tocate (neprăjite și nesărate),
1/2 linguriță de ghimbir ras,
50 ml suc de lămâie,
unt,
sare,
piper.

Pentru sos mai aveți nevoie de

1 ciorchine de struguri roșii (cu coaja subțire),
200 ml vin roșu,
1 lingura de unt,
coaja de la o jumătate de lămâie (numai partea galbenă, tăiată julienne).

Curățați și tocați fin ceapa și morcovul. Tăiați ardeiul cubulețe. Puneți legumele într-o crăticioară, cu apă cât să le acopere. Lăsați să fiarbă în clocote mici aproximativ 5 minute (legumele trebuie să fie fragede, dar să rămână puțin crocante). Scurgeți apa și treceți totul sub jet de apa rece, ca să opriți coacerea.

Mărunțiți pâinea și înmuiați-o în apa călduță. Scurgeți-o bine și amestecați-o cu legumele; adăugați ghimbirul și arahidele, sărați, piperați și amestecați totul foarte bine.

Încălziți cuptorul. Cu un cuțit bine ascuțit faceți în bucata de pulpă un fel de buzunar, pe lungime, cu grijă ca să nu o tăiați de tot (celelalte trei laturi trebuie să rămână neatinse). Umpleți carnea cu amestecul preparat și stropiți-o cu zeama de lămâie.

Puneți-o într-o tava unsă cu puțin unt și băgați-o la cuptor, la foc iute, timp de 20 de minute. Reduceți flacăra și continuați coacerea până când pulpa este gata.

Între timp pregătiți sosul. Spălați strugurii, tăiați boabele în jumătate pe lungime și scoateți sâmburii. Într-o tigaie mare încălziți untul și sotați strugurii 2-3 minute. Turnați vinul, adăugați coaja de lămâie și lăsați până când vinul începe sa fiarbă. Închideți flacăra și piperați.

Scoateți carnea din cuptor, lăsați-o să se răcorească timp de 10 minute, tăiați-o în felii destul de groase, stropiți cu sosul și serviți imediat.

Ce bem la pulpa noastră umplută? Cel mai bine se potrivește cu un vin roșu sec, rafinat și complex (spuse el, gândindu-se la Pinot Noir).

S-ar putea să vă intereseze și:

Pulpă de porc în pergament Costita de porc la tava Pulpă de miel cu sos de usturoi Pulpă de miel cu sos de mentă

  • cuptor, friptura, legume, porc, pulpa, reteta, struguri, tava, umplut

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • costachel on Salata (de) Boeuf
  • Gurmăndel on Salata (de) Boeuf
  • George Budacea on Dr. ing. Gheorghe Anghel – un mare oenolog
  • costachel on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)
  • Timi on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved