O rețetă foc de simplă de pui la cuptor cu roșii, bașca teribil de gustoasă. Pe deasupra, dacă veți folosi roșii mici („cireașă”), o veți putea pune cam pe orice masă, efectul vizual necesar fiind garantat. Însă firește că puteți înlocui roșiile și cu alte legume, singura problemă fiind, desigur, aceea că unele dintre ele s-ar putea să aibă nevoie de o pregătire prealabilă. Caz în care le veți pune lângă friptură într-un anumit moment al coacerii, mai spre început sau spre sfârșit.
Dar sunt sigur că veți găsi și singuri variantele, așa că mai bine să vă spun că aveți nevoie de
1 kg carne de pui, 400 g roșii cireașă, 1 cățel de usturoi (sau și mai mult), măghiran, 1 pahar de vin alb, unt (sau ulei), sare și piper.
Tăiați usturoiul felii și căliți-l într-o tigaie. Când începe să prindă culoare, eliminați-l (gata, a parfumat grăsimea!). Rumeniți ușor carnea de pui, pe toate părțile. Stingeți cu vinul și fierbeți până când lichidul a scăzut cam la jumătate.
Puneți totul în tavă, sărați, piperați și băgați în cuptorul încins dinainte (180ºC). Cât timp se coace, stropiți din când în când carnea cu sosul format. Întoarceți-o după vreo 15 de minute și adăugați roșiile.
Când e aproape gata (încă vreun sfert de oră), stropiți pentru ultima dată, presărați măghiranul și mai lăsați friptura încă vreo 5 minute să se rumenească înainte de a stinge focul.
Serviți friptura de pui la cuptor caldă, stropită cu sos și cu roșiile ca garnitură (dar puteți să mai adăugați niște orez ori cartofi, de pildă, dacă vreți ca mâncarea să fie mai sățioasă).
Cât despre vin, alb sec și ușor. Chardonnay, să zicem, mai ales dacă ați făcut puiul în unt și n-ați pus mai mult de un cățel de usturoi.
Felicitari pentru retetele deosebite pe care le publicati.Tineti-o tot asa!
Mulțumesc frumos 🙂