• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Pui la cuptor cu roșii

Jun 15, 2012 costachel Fripturi la cuptor, Rețete, Rețete cu carne de pasăre, Rețete de fripturi 2


Pui la cuptor cu rosii

O rețetă foc de simplă de pui la cuptor cu roșii, bașca teribil de gustoasă. Pe deasupra, dacă veți folosi roșii mici („cireașă”), o veți putea pune cam pe orice masă, efectul vizual necesar fiind garantat. Însă firește că puteți înlocui roșiile și cu alte legume, singura problemă fiind, desigur, aceea că unele dintre ele s-ar putea să aibă nevoie de o pregătire prealabilă. Caz în care le veți pune lângă friptură într-un anumit moment al coacerii, mai spre început sau spre sfârșit.

Dar sunt sigur că veți găsi și singuri variantele, așa că mai bine să vă spun că aveți nevoie de

1 kg carne de pui,
400 g roșii cireașă,
1 cățel de usturoi (sau și mai mult),
măghiran,
1 pahar de vin alb,
unt (sau ulei),
sare și piper.

Tăiați usturoiul felii și căliți-l într-o tigaie. Când începe să prindă culoare, eliminați-l (gata, a parfumat grăsimea!). Rumeniți ușor carnea de pui, pe toate părțile. Stingeți cu vinul și fierbeți până când lichidul a scăzut cam la jumătate.

Puneți totul în tavă, sărați, piperați și băgați în cuptorul încins dinainte (180ºC). Cât timp se coace, stropiți din când în când carnea cu sosul format. Întoarceți-o după vreo 15 de minute și adăugați roșiile.

Când e aproape gata (încă vreun sfert de oră), stropiți pentru ultima dată, presărați măghiranul și mai lăsați friptura încă vreo 5 minute să se rumenească înainte de a stinge focul.

Serviți friptura de pui la cuptor caldă, stropită cu sos și cu roșiile ca garnitură (dar puteți să mai adăugați niște orez ori cartofi, de pildă, dacă vreți ca mâncarea să fie mai sățioasă).

Cât despre vin, alb sec și ușor. Chardonnay, să zicem, mai ales dacă ați făcut puiul în unt și n-ați pus mai mult de un cățel de usturoi.

S-ar putea să vă intereseze și:

Cotlet de porc în crustă de roșii uscate, rozmarin și miere Cartofi cu sos de rosii si usturoiCartofi la cuptor cu usturoi și sos de roșii Pește la cuptor cu sos de roșii Rosii la cuptor cu sunca si cascaval afumatRoșii la cuptor cu șuncă și cașcaval afumat

  • cuptor, friptura, pui, rosii, tava

2 thoughts on “Pui la cuptor cu roșii”

  1. olivia 16/06/2012 at 11:48

    Felicitari pentru retetele deosebite pe care le publicati.Tineti-o tot asa!

    Reply ↓
    1. costachel Post author16/06/2012 at 12:12

      Mulțumesc frumos 🙂

      Reply ↓

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Iulian Budală on Roquefort
  • Otilia on Vinete marinate libaneze
  • Vio on Vinete coapte la borcan
  • costachel on Urzicile lui Păstorel
  • OPREA DORINA on Urzicile lui Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved