• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Pui cu sos de rodie și nuci

Oct 01, 2008 costachel Fripturi la tigaie, Rețete, Rețete cu carne de pasăre, Rețete de fripturi 0


Eee, păi dacă tot a sosit și vremea rodiilor, m-am gândit că n-ar strica să va ofer și o modalitate de a le utiliza și în bucătărie. Adică, mai pe românește, direct în cratiță. Nu vă trebuie mare lucru, dar veți obține o mâncare de mare efect, pe care o puteți pune pe orice masă, oricât de simandicoasă (dar e și o friptura de zi normală, fiind ea și destul de simplă și ieftină, nu numai foarte gustoasă, iar soțul vă va iubi triplu după ce o va mânca, pe cuvântul meu).

În consecință:

1 pui tăiat bucăți,
3 linguri de ulei (de măsline și extravirgin, dacă se poate),
200 g miez de nucă,
3-4 rodii,
2 lămâi,
1 lingură de zahăr,
sare și piper.

Ca să scoateți sucul din rodii, tăiați-le la jumătate, stoarceți-le ca pe portocale și filtrați (dar trebuie să păstrați și 2-3 linguri de bobite, pentru prezentarea finală). Tocați ceapa (nu foarte mărunt) și zdrobiți miezul de nucă, fără a-l transforma în pulbere.

Într-o cratiță cu fundul gros rumeniți repede bucățile de pui, în ulei, firește, puneți-le pe hârtie absorbanta și țineți-le, după aia, la cald.

În același ulei auriți ceapa, adăugați miezul de nucă, micșorați focul și căliți vreo doua minute, amestecând des. Stoarceți lămâile și turnați zeama peste nuci, împreună cu sucul de rodie, zahărul, cam 150 ml de apă, sarea și piperul.

Dați în clocot, puneți înapoi bucățile de pui și lăsați totul să fiarbă 1 oră (dacă trebuie, mai turnați puțină apă).

Verificați mâncarea de sare și piper, adăugați bobițele de rodie păstrate și serviți puiul cald, cu o garnitură de orez (dar merge și piureul de cartofi, la o adică).

Vinul? Alb, ușor, sec și complex, desigur. După gustul meu, nebunul de Pinot Gris ar fi alegerea optimă, dar nu singura posibilă.

S-ar putea să vă intereseze și:

Costițe de miel umplute cu nuci și stafide Peste umplut cu nuci si prune uscatePește umplut cu nuci și prune uscate Default ThumbnailCurcan umplut cu nuci Default ThumbnailCeapa umpluta cu nuci

  • friptura, nuci, pui, rodie, sos

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Iulian Budală on Roquefort
  • Otilia on Vinete marinate libaneze
  • Vio on Vinete coapte la borcan
  • costachel on Urzicile lui Păstorel
  • OPREA DORINA on Urzicile lui Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved